Srijeda
25.09.2019.

Predstavljanje 2. broja časopisa GSG

Petak, 04.10.2019 u 20:00 @ Booksa
Extra_large_1012
Predstavljanje 2. broja časopisa GSG
A+ A-

GSG časopis za suvremena umjetnička i društvena zbivanja inicijative Građanke svom gradu izlazi od 2018. godine i dopunjuje i bilježi aktivnosti umjetničke organizacije GSG iz Rijeke.

Drugi broj časopisa i priloge ukratko će predstaviti Iva Kovač, urednica GSG-a. Antonija Stojanović Almesberger iz udruge Lori predstavit će projekt Queer šetnja i reći nešto o suradnji na festivalu Smoqua. Milijana Babić predstavit će djelovanje organizacije GSG.  

Na predstavljanju će se moći uzeti tiskani primjerci GSG časopisa kojeg se može čitati i online na pronaći i na Artsverywher.ca. Osim časopisa za 40 kuna donacije moći će se nabaviti i majice koje je udruga Kurs izradila kao potporu radnicima 3. maja.

Prvi broj časopisa posvećen queer i feminističkim temama nastao je kroz kontribucije organizatorica prvog riječkog queer i feminističkog festivala Smoqua. Drugi broj se nadovezuje na GSG projekte u kojima su se tematizirale umjetničke i neumjetničke prakse usmjerene k stvaranju društvene kohezije i jačanju obespravljenih zajednica o čemu Sherif Rushdy piše iz perspektive menadžera za izgradnju zajednica dok Ivana Hanaček i Ana Kutleša, osvrćući se na djelatnost grupe Zemlja, pozivaju na jaču spregu umjetnosti i progresivnih političkih pokreta. Irena Borić razgovara s Majom Hodošček o umjetničkoj praksi usmjerenoj na djecu i mlade školskog uzrasta dok Kurs sa svojim vizualnim prilogom najavljuju akciju prikupljanja sredstava za radničku borbu. Treći će broj, koji se očekuje u proljeće 2020. kritički sagledati politički i kulturni zaokret u desno.

GSG časopis uređuje Iva Kovač, a dizajniraju Ana Tomić i Marino Krstačić-Furić. Ilustracija na naslovnici, GSG s tekstom u obrubu, djelo je Rafaele Dražić.

Časopis podržavaju Musagetes fondacija i Ministarstvo kulture RH.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.