Petak
25.10.2019.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA!

Ponedjeljak, 04.11.2019 - Subota, 16.11.2019 @ razne lokacije
A+ A-

I ove godine, šesnaestu godinu zaredom, jesenji kulturni program glavnoga grada obogatit će književni festival namijenjen djeci i mladima PAZI, KNJIGA!

U suradnji s Knjižnicama grada Zagreba i zagrebačkim osnovnim školama (te osnovnim školama i knjižnicama u Čazmi, Ivanić Gradu i Križevcima), a u organizaciji udruga Knjiga u centru i Kreativne mreže iz Zagreba, od 4. do 16. listopada održat će se trideset književnih zbivanja, otvorenja izložbi ilustracija te čak dva okrugla stola na kojima će nastupiti hrvatski pisci, ilustratori, književni teoretičari i knjižničari.

Što je slikovnica? Postoji li likovni rukopis? Kakve su to slikovnice za odrasle? Kako se pišu putopisi za djecu a kako prevode književni tekstovi za najmlađe? Kako zvuče priče na francuskom, arapskom i njemačkom? I koje je mjesto knjižnice u svijetu dječje mašte? – samo su neke od tema ovogodišnjih književnih događanja.

Na događanjima će nastupiti Anke Ludewig (Njemačka), Darko Macan, Sanja Pribić, Nikolina Manojlović Vračar, Silvija Šesto, Davorka Semenić Premec, Ana Đokić, Branko Kladarin, Jelena Pervan, Irena Zelena, Vanda Čižmek, Hawa Washily (Libija),  Mamadou Abdoulaye Seidi (Senegal), Šibenski pisci, Zoran Ferić, Zoran Pongrašić, Irena Jukić Pranjić, Valentina Briški, Tomislav Tomić, Denis Peričić, Diana Zalar, Dubravka Težak, Ranka Javor, Anda Bukvić, Dubravka Zima, Snježana Berak, Isabella Mauro, Natalija Dragoja, Davor Pavelić i Denis Bosak.

U okviru festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorena i izložba ilustracija Vande Čižmek, počasne ilustratorice festivala, koji potpisuje ovogodišnji festivalski vizual, a zadnjeg dana festivala, 16. listopada, održat će se svečana dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji.

Program i lokacije provjerite na Facebook stranici festivala.

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.