Ponedjeljak
07.10.2019.

Europea - susret s autorom: Donal Ryan

Srijeda, 16.10.2019 u 19:00 @ Booksa
Extra_large_maxresdefault
Europea - susret s autorom: Donal Ryan
A+ A-

Nova sezone Europee počinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana.

U svojem debitantskom romanu Metalno srce, koji je dobio nekoliko prestižnih književnih nagrada (među kojima „Guardianovu” nagradu za najbolju debitantsku knjigu, Nagradu EU za književnost te nagradu Festivala knjiga u Dublinu, na kojem je roman proglašen knjigom desetljeća), koristeći se glasovima 21 protagonista, autor sklapa razlomljenu sliku zajednice u šoku zbog ekonomske krize koja uništava živote stanovnika malog irskog gradića. Lokalna građevinska tvrtka , koja je donedavno bila pokretač prosperiteta, propala je zbog recesije, a njezin korumpirani direktor pobjegao je i ostavio na cjedilu svoje financijski uništene radnike.

Ryanov prvijenac povezan je s njegovim drugim romanom S prosincem u kojem se radnja zbiva se u u istom gradiću u ruralnoj Irskoj.  Ta se dva romana zapravo mogu promatrati kao cjelina jer prate zbivanja u istoj ruralnoj zajednici u razmaku od jednog desetljeća usredotočujući se na učinak ekonomske situacije na njihove protagoniste. S autorom će razgovarati Ivana Bodrožić.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.