Ponedjeljak
02.12.2019.

17. Human Rights Film Festival

Nedjelja, 01.12.2019 - Nedjelja, 08.12.2019 @ razne lokacije
A+ A-

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, publici će predstaviti mnoge od najzapaženijih novih (umjetničkih) igranih, dokumentarnih  i inovativnih/eksperimentalnih filmova. Iako je Kino Europa, dosadašnja glavna festivalska lokacija, zatvorena – što je organizatorima predstavljalo veliku prepreku u pripremi ovogodišnjeg festivala, glavne programske cjeline realizirane su u sličnom obimu i s užim selektorskim "grlom" što je rezultiralo i visokom kvalitetom programa. Glavnina programa prikazivat će se u zagrebačkom kinu Tuškanac te u Dokukinu KIC, a u Rijeci u Art-kinu Croatia.

U filmskom programu premijerno će se prikazati naslove autora kao što su Pedro Costa (Vitalina Varela), Céline Sciamma (Portrait of a Lady on Fire), Sergej Loznica (State Funeral) i Mads Brugger (Cold Case Hammarskjold), te najbolje iz nove i najnovije generacije svjetskog filma kao što su naslovi Pietra Marcella (Martin Eden), Olivera Laxea (Fire Will Come), Shengze Zhua (Present, Perfect) ili Ivana Markovića (Centar).

Festival će 1. prosinca biti svečano otvoren projekcijom višestrukog dobitnika nagrada na festivalu u Sundanceu te dobitnikom dvadesetak drugih vrijednih nagrada – dokumentarnim filmom "Zemlja meda” Tamare Kotevske i Ljube Stefanova o vrsnoj medarki Hatidži koja živi kilometrima daleko od razvijenog svijeta u ostacima makedonskog planinskog sela, bez puteva, bez struje i vode, no u fascinantnom paktu s pčelama i prirodom.

Ulaz na sve projekcije i programe HRFF-a je slobodan.

Više informacija na Facebook eventu i službenim stranicama.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.