Petak
28.08.2020.

13. Vrisak

Nedjelja, 13.09.2020 - Subota, 19.09.2020 @ Rijeka
A+ A-

Riječku kulturnu ponudu za rujan obilježit će 13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora, koji se prebacio s tradicionalnog svibanjskog termina na rujan. Središnji festivalski dio održavati će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Sajamski, izložbeno-prodajni dio tradicionalno traje duže, od 1. do 24. rujna, a u njemu sudjeluju VBZ, Naša djeca, Fraktura, Znanje, Mozaik knjiga, Planetopija, Profil, Fokus komunikacije, Meandar, Felix libar, Leo Commerce, Meandar, Naklada Jesenski Turk, Veble, Sandorf, Stilus knjiga, Naklada Ljevak i mnogi drugi.

Svečano otvorenje festivalskog dijela održat će se 13. svibnja u 19:30 u dvorištu Guvernerove palače uz posebne glazbene goste i svečanu dodjelu V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman. Ovogodišnje izdanje donosi više od trideset programa – predstavljanja knjiga, razgovore s autorima, koncerte, izložbe i okrugle stolove.

Inozemne goste predvode Abdellatif Laâbi, važan frankofoni glas marokanske poezije i jedan od najvećih živućih pjesnika, makedonska autorica Rumena Bužarovska, nizozemski autor Ilja Leonard Pfeijffer, njemački pisac Karl Rühmann koji će predstaviti nedavno objavljeni roman Pikule ciglene boje i mnogi drugi.

Više informacija o programu potražite na Facebook stranici Vriska. 

 

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.