Utorak
11.03.2014.

Kišica
Extra_large_03_stolica_kisica
A+ A-

Pola sata nakon što je svanulo, Igor i Mirna pronašli su leš žene iza autobusne stanice. Mirna je odmah pobjegla, a Igor je ostao na mjestu, pogledavajući čas prema njoj, čas prema lešu. Nije se osvrtao na Mirnino uporno preklinjanje da se makne. Pogled mu je bio bistar, trijezan, počeo je gledati i uokolo.
Mirna je prišla tek malo bliže, i dalje ga moleći. Počela je hladna, sitna kiša, ona koja samo krene, ali se ne razvije dovoljno da bi je nazvali pravom kišom. Igor je još jednom pogledao prema ženi, a onda se napokon pomaknuo i vratio do Mirne.

Pričekali su policiju koja ih je nakon uviđaja prevezla u školu. Poštovanje koje su im ostali đaci iskazivali svojom šutnjom ostavljalo je na njih veći dojam nego ono što su zbilja osjećali. Na veliki odmor su otišli sami i sjeli na hladan zidić iza škole. Stisli su se jedno uz drugo i zagrlili. Mirna je prva progovorila:

- Kako je izgledala...?
- Ti je nisi vidila?
- Ne znan...
- ...Nisan ni ja zapravo dobro vidija...

Gledali su još neko vrijeme pred sebe, u golu zemlju gdje je nekad bio vinograd, pričali su o policajcima, đacima, o domaćoj zadaći, i onda se kratko poljubili, prvi put.

***

A.Z. Stolica
foto: Jurica Marković

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.