Svjetski festival u Zagrebu

Utorak
09.07.2013.

U Zagrebu nas očekuje novi, veliki književni događaj. Nakladnik Fraktura objavio je da će se od 5. do 17. rujna organizirati Festival svjetske književnosti na kojem će sudjelovati brojna svjetski poznata imena. Festival će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih

Konkretno, od stranih pisaca sigurno dolaze Péter Nádas, Claudio Magris, Jaume Cabre, Kjell Ola Dahl, Rod Rees, Peter Terrin, Margriet de Moor, Erwin Mortier, Goce Smilevski, Ivan Lovrenović i Goran Vojnović
Hrvatski gosti su Ivana Simić Bodrožić, Nada Gašić, Jurica Pavičić, Zoran Ferić, Katarina Luketić, Jagna Pogačnik, Zdravko Zima, Ivica Đikić, Slavenka Drakulić, Boris Perić, Predrag Matvejević, Sibila Petlevski, Vlaho Bogišić, Miljenko Jergović, Franjo Janeš i Edo Popović, a tribine i razgovore moderirat će Mirjana Rakić, Vlatka Kolarović, Ante Perković, Rujana Jeger, Tanja Tolić, Vladimir Arsenić, Ivica Prtenjača, Roman Simić Bodrožić i Seid Serdarević.
Na Festivalu će sudjelovati i glazbeni i likovni umjetnici. Ukratko, očekuje nas 12 intenzivnih književnih dana u rujnu. Detaljan program Festivala možete pogledati ovdje.
izvor: tportal
foto: Thomas Berg (na slici: Claudio Magris)
Možda će vas zanimati
Intervju
24.10.2018.

'Prevođenje mi je važno koliko i pisanje poezije'

Pjesnik Thiago Ponce de Moraes je prigodom 'Festivala svjetske književnosti' razgovarao s nama o suvremenoj brazilskoj književnosti.

Piše: Neven Svilar

Intervju
16.10.2018.

'Pisac treba pisati o onome što ne poznaje'

Razgovarali smo s Richardom Flanaganom, australskim piscem, dobitnikom Bookera i gostom Festivala svjetske književnosti.

Piše: Neven Svilar

Urednički komentar
03.09.2017.

Fantastična gospođa lisica

I pisanjem i čitanjem bave se dosadni usamljenici. Što pisci mogu uživo poručiti publici? Što čitatelji očekuju od festivala, a da im knjiga ne može dati?

Piše: Luka Ostojić

Intervju
13.09.2016.

'Želim prodrmati ukorijenjene predodžbe'

TEMA TJEDNA 'Festival svjetske književnosti' - Razgovarali smo s Karl-Markusom Gaussom, važnim evropskim putopiscem.

Piše: Neven Svilar

Kritike
13.09.2015.

Banalno o zlu

Unatoč brojnim nagradama i velikoj temi, 'Kuća sećanja i zaborava' Filipa Davida nije ni stilski ni sadržajno kvalitetan roman.

Piše: Ivan Tomašić

U fokusu
16.09.2014.

Anatomija jednog festivala

Završio je Festival svjetske književnosti koji je odgovorio na najvažnije pitanje za takvu manifestaciju: zašto uopće postoji?

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu