Page arrow

Svijet knjiga u 7 dana

Large free books
Ponedjeljak
10.03.2014.

Postoji svega nekoliko uzbudljivijih poslova od ovoga u knjiškom informativnom opservatoriju. Sam po sebi svijet književnosti nevjerojatno je živahan organizam. Stalno se nekaj događa. Dovoljno je samo osvrnuti se na protekli tjedan.

Objavljeni su finalisti Sunday Timesa za najbolju kratku priču i nominacije za nagradu NEBULA u šest kategorija. DPKM je izbacio nova tri besplatna naslova i to sve redom domaće pjesničke zbirke, muške. Na policama virtualne knjižnice muzeja Getty pronašli smo više od 200 besplatnih knjiga, a pred kraj tjedna javio se i Ognjen Radović sa zbirkom pjesama. Besplatnom, dakako.

HDDU, HDP i DHK odaslali su apel Vladi RH za stalnu novčanu naknadu zaslužnim umjetnicima. Poljski i ruski PEN, PEN International i komitet Pisci za mir pozvali su na pokušaj iznalaženja miroljubivog rješenja krize u Ukrajini, kao i na poštivanje prava građana Ukrajine na slobodno izražavanje i okupljanje.

Vinkovačke literarno-glazbeno-stripaške snage najavile su dvodnevno gostovanje u Zagrebu. Upućen je i poziv svima koji žele sudjelovati na ovogodišnjem izdanju Noći knjige. Povodom izlaska njegove 29. knjige, Damir Radić razgovarao je s Milkom Valentom. Urednici iz Amazona objavili su listu od sto knjiga koje bi svaki štovatelj literature morao pročitati prije nego li se, khm, zauvijek preseli u Svijet Sjena. S popisom smo bili tek djelomično suglasni, ali smo zato podržali popis Briana Paytona koji je pronašao najbolje naslove o Aljaski.

Na kraju, u želji da se poigramo, otvorili smo Pandorinu kutiju u obliku literarnog kviza koji surovo razotkriva da baš i nismo tako sofisticirani štioci kako smo naivno vjerovali.

foto: Ali Eminov

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu