Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Počivao u miru, Ćićo!

Large inmemoriam
Nedjelja
21.04.2013.

Đermano Ćićo Senjanović, prozaist i novinar, preminuo je u 64. godini života. Počeo je pisati 1979. u listu Berekin. Jedan je od osnivača Feral Tribunea u kojem od 1982. do 2002. piše kultne kolumne koje su kasnije objavljene u knjigama Dorin dnevnik - 1492 - 1996, US&A. United Split & America, Vidi, vidi: Teletina \ '99. i Evo me u posteju. Također je pisao za Slobodnu Dalmaciju, Nedjeljnu Dalmaciju Novi list. 

Senjanović je pisao satiričke tekstove koji su, bilo da ih promatramo kao novinarske tekstove, bilo kao prozu, bilo kao križaljke (!), uvijek bili inovativni, inteligentni, duhoviti, socijalni, ali i intimni i topli. Njegovi tekstovi pružaju jedan naročit pregled hrvatske tranzicije 1990-ih i 2000-ih, kao i portret dalmatinskog podneblja. 

Senjanović će stoga biti zapamćen kao jedan od najistaknutijih i najomiljenijih hrvatskih kolumnista potkraj 20. stoljeća. Možemo samo žaliti što nas je Ćićo ovako rano napustio.
izvor: Hrvatsko društvo pisaca

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu