Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Pisci na Igrama

Large dubrovnik
Utorak
15.07.2014.

Svaki vrabac u regiji čuo je za Dubrovačke ljetne igre i zna ponešto o ovoj manifestaciji. Barem to da se održavaju u Dubrovniku u ljetno doba.

No jeste li znali da ćemo u sklopu priredbe Pisci na Igrama ove godine imati vrlo cijenjene goste? Ako niste, znajte da je tomu tako. Autorica projekta Mani Gotovac ovog ljeta program je nazvala Pijesak dokle ti oko seže – prema prvoj rečenici romana Ocean more glasovitog Alessandra Baricca koji je i počasni gost Igara ove godine. Evo i programa:

29. i 30. srpnja, u uvali Šuljić biti će izvedena scenska prilagodba njegova djela pod naslovom Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca – Ocean more u koprodukciji Igara, HNK-a Varaždin, Hrvatskog društva pisaca i Talijanskog Instituta za kulturu.

31. srpnja u atriju palače Sponza, Baricco će održati književnu večer na temu - pisanje. Uvodnu riječ održat će predsjednik Hrvatskog društva pisaca Nikola Petković.

13. kolovoza, u atriju Kneževa dvora Arsen Dedić održava recital Pjesnik opće prakse.

17. kolovoza, u atriju palače Sponza prikazat će se scenska prilagodba novele Naplatna stanica iz najnovije knjige Južna država Ivana Vidića. U izvedbi sudjeluje i sam autor.

19. kolovoza, u atriju palače Sponza prikazat će se scenska prilagodba novele Bez odraza iz netom objavljene knjige Ive Brešana Mrtvima ništa ne treba. U izvedbi se pojavljuje sam autor, i to u ulozi Vraga.

Pa sve i da ste namćorast svat koji ne ljubi ljeto, ovakva kulturna fešta zasigurno će vas namamiti u Dubrovnik!

izvor: HDP
foto: Victor Gonzalez

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu