Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Otvoreni razgovori

Large 2076
Nedjelja
05.09.2010.

U otvorenim razgovorima sudjeluju umjetnici, kustosi, teoretičari, kulturni radnici i svi zainteresirani, vode ih novinari Marko Golub i Vesna Tašić, a organizira portal Kulturpunkt.hr.

Otvoreni razgovori o suvremenoj likovnoj umjetnosti u Zagrebu od 1990. do 2010. organizirani su u sklopu projekta Let's Talk Critic Arts koji je pokrenuo beogradski portal za kulturu Seecult.org u suradnji s partnerima SCCA/Artservis.org iz Slovenije, ForumomSkopje iz Makedonije i portalom Kulturpunkt.hr iz Hrvatske, te prethode izdavanju višejezične publikacije.

Jedna od tema koje projekt pokriva su kritičke prakse u suvremenoj umjetnosti, odnosno prakse istraživačkog, progresivnog i eksperimentalnog karaktera, koje su kritički usredotočene na društvenu stvarnost, rad i ulogu institucionalnog sustava itd. S obzirom da je riječ o širokom okviru od puna dva desetljeća, koji u takvom razmaku neizbježno dobiva i generacijski raskorak, Otvoreni razgovori zamišljeni su kao koncentriranje i razmjena znanja, informacija i interpretacija o umjetničkim fenomenima unutar tog razdoblja, kao i o njihovim institucionalnim, izvaninstitucionalnim, ekonomskim, društvenim, političkim i drugim kontekstima. Iako je fokus projekta na 'kritičkim praksama', namjera je u razgovorima i njih pokušati vidjeti u širem kontekstu, te umjesto jedne jedinstvene priče o dva desetljeća pokušati razmatrati i evocirati više različitih narativnih linija.

Otvorene razgovore o suvremenoj vizualnoj umjetnosti u Zagrebu organizira portal Kulturpunkt.hr u suradnji s Booksom te s partnerima iz regije - SCCA/Artservis (Slovenija), ForumSkopje (Makedonija) i Seecult.org (Srbija).
 
Razgovore su podržali: Europska kulturna fondacija, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u RH.

 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu