Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Noć knjige 2015.

Large no  knjige
Ponedjeljak
20.04.2015.

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. travnja, diljem Hrvatske započet će Noć knjige. Ovo je četvrto izdanje, a održat će se u više od 180 gradova i mjesta. Najveći broj programa, ukupno 196, događat će se, pogađate, u Zagrebu.

Kad smo se već ovako lijepo krenuli razbacivati s brojkama, dometnimo još koju. U Noći knjige 2015. oko 400 sudionika pripremilo je više od 1000 programa i akcija.

Na rasporedu su javna čitanja, nagradne igre, predstavljanje knjiga, a bit će i kvizova. Posebnu pozornost želimo skrenuti na činjenicu da je Kruno Lokotar – Urednik svih urednika – voditelj kviza u Zagrebu. Bit će to, predmnijevamo, jedan od najtežih knjiških kvizova u povijesti književnosti, i neka bude! To samo povećava šanse da tim Jahači rumene kadulje (u kojemu će, kako neslužbeno doznajemo, biti i neki od najlukavijih pripadnika kombinata, i to prerušeni u obične građane) omastiti brk slasnim nagradama kao što su putovanje u Prag za dvije osobe i vrijedne knjige.

Za sve one koji će iz nekog razloga u Noći knjige ostati doma, HRT3 donosi ekranizacije kapitalnih djela Miguela de Cervantesa, Jaroslava Hašeka, Hermana Melvillea, Raymonda Chandlera, Yukija Mishime i drugih velikih književnika.

S programom se detaljnije možete upoznati na stranicama Noći knjige 2015.

izvor i foto: promotivni materijal

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu