Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Vladimir Nazor'

Large nsb
Srijeda
30.05.2012.

Nagrada Vladimir Nazor daje se najboljim ostvarenjima na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Odbor za dodjelu nagrade (na čelu s profesorom Milivojem Solarom) odlučuje o dobitnicima godišnje nagrade i nagrade za životno djelo.

U kategoriji književnosti, dobitnik godišnje nagrade je Zoran Ferić za roman Kalendar Maja. To je druga nagrada koju je Ferićev roman dobio u tjedan dana, uz nagradu Jutarnjeg lista.

Nagradu za životno djelo dobio je akademik Nikica Petrak, pjesnik, prevoditelj i esejist. Petrak je poznat kao član pjesničke skupine okupljene oko časopis Razlog, a u dugoj karijeri bavio se skoro svim aktivnostima vezanim uz književnost. Ovdje, uz pisanje poezije, valja izdvojiti prevođenje engleskih pjesnika i pisaca, uređivanje televizijskih emisija, uređivanje u nakladničkoj kući Liber i u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža.

Nagrade će dobitnicima biti dodijeljene 19. lipnja 2012. godine u 17 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Svečanost dodjele izravno će prenositi Hrvatska radiotelevizija na drugom programu.

izvor: Ministarstvo kulture
foto: Jaime Silva

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu