Page arrow

Lovrenoviću nagrada 'Meša Selimović'

Large zrno soli
Ponedjeljak
08.09.2014.

Marin Čilić osvojio je US Open u gradu New Yorku, Emir Hadžihafizbegović nagrađen je u Veneciji za glumačko ostvarenje u filmu Takva su pravila, a Ivan Lovrenović u Tuzli, na zatvaranju 14. književnih susreta Cum grano salis, dobio je uglednu regionalnu književnu nagradu Meša Selimović.

Lovrenovićev roman Nestali u stoljeću (Fraktura, 2013) našao se u vrlo jakoj konkurenciji (po našem skromnom mišljenju bijaše ovo po kvaliteti djela jedno od najžešćih finala za Mešu) i na kraju odlukom žirija odnio laskavo priznanje.

Podsjetimo, u finalu su još bili: Rod (Miljenko Jergović), Vrijeme koje se udaljava (Mirko Kovač), Gnusoba (Svetislav Basara) i Nađi me (Damir Šabotić).

I ovogodišnje nominacije, navodi Jutarnji list, protekle su uz skandal. List Oslobođenje poveo je, ističe se, besprimjernu kampanju protiv Lovrenovića ustvrdivši unaprijed da će nagradu dobiti upravu on iako, po mišljenju neimenovane književne kritike, Nestali u vremenu – nije roman.

Knjigohlepci Booksina ekspertnog tima (BETI) ne žele davati bilo kakve izjave prije nego pročitaju nagrađeno djelo.

Ne čekajući njihove nalaze KK Booksa čestita Ivanu Lovrenoviću!

foto: andrew cameron

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu