Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kontakt 'conova'

Large tim powers
Srijeda
04.04.2012.

Domaće ljubitelje SF-a i fantasyja pretprošle je godine razveselila vijest da će se Eurocon 2012. održati u Zagrebu. U isto vrijeme, od 26. do 29. travnja, održat će se i 34. Sferakon, a dva će se cona održati pod zajeničkim nazivom Kontakt, koji, kako kažu organizatori, simbolizira približavanje hrvatskog i europskog fandoma.

Ljubitelji fantastične književnosti na ovogodišnjem će Kontaktu imati popunjen raspored. Lista počasnih gostiju je impresivna. Dolazi Tim Powers, autor Nepoznatih plima, romana na kojem je temeljen četvrti nastavak Pirata s Kariba i jedan od začetnika steampunka. Moći ćete upoznati i istaknutog britanskog pisca SF-a Charlesa Strossa, kao i Dimitryja Glukhovskog, mladog Rusa kojeg je proslavio roman o postapokaliptičnom ruskom metrou kojeg smo predstavili ovdje. U skupini počasnih gostiju domaće boje brani Darko Macan, svima znan autor proze i stripova.

Na Kontakt stižu brojni pisci s neengleskog govornog područja, pa ćete se tako u posebnim Reading cornerima moći upoznati s fantastičnom književnošću iz Rumunjske, Austrije, Njemačke, Poljske... Od predavanja ističemo ono o Joanni Ross, legendi feminističkog SF-a, koje će održati Milena Benini.

Darko Suvin, vampiri u književnosti, besplatna književnost online, e-publishing i hard SF bit će samo neke od tema panela, a osim festivalskih zbirki predstavit će se i hrvatski prijevod zbirke priča počasnog gosta Charlieja Strossa.

Više o informacija o kotizaciji potražite ovdje, a još ekskluzivnih informacija o programu Kontakta pronađite sljedećih dana na stranicama Bookse, ponosnog medijskog pokrovitelja.


Srđan Laterza
foto: fingle (flickr)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu