Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Kako zaobići Amazon i Kindle?

Large penguin
Četvrtak
28.11.2013.
Nije tajna da na tržištu e-knjiga trenutno traje ozbiljan sukob između Amazona i velikih izdavača. Amazon koristi svoju moć da bi suradnicima smanjio davanja, a u pokušaju da se suprotstave Amazonu, izdavači su pokušali tajno usuglasiti cijene e-knjiga zbog čega su završili na sudu i dobili veliku kaznu.
Britanski Penguin stoga je odlučio prekinuti suradnju s Amazonom i pokrenuti vlastitu prodaju svojih naslova uz pomoć aplikacije berlinske tvrtke Readmill. Ta aplikacija omogućuje čitanje i posuđivanje knjige drugim ljudima. Također, knjige će dolaziti u .epub ili .pdf formatima što znači da će se moći čitati na čitačima, mobitelima i računalima. 
U ponudi će biti oko 5000 naslova, a među njima su Morriseyeva autobiografija, djela Zadie Smith, Johna Updikea i drugih. U ponudi se ipak neće naći djela koja je objavio Random House koji se u lipnju spojio s Penguinom. 
Sad valja vidjeti kako će Amazon reagirati na ovaj potez kojim gube ne samo Penguin, nego i bazu čitatelja koji će radije posegnuti za knjigama koje mogu razmjenjivati i čitati na drugim medijima. Cinici tvrde da će Amazon riješiti ovaj problem tako što će kupiti Readmill i tako stati na put Penguinovoj politici.
izvor: The Guardian
foto: patita pirata
Možda će vas zanimati
Književne svilarije
Homepage 6972071821 5202c6478a z 06.11.2014.

Književni megdan

Polemika kao književna forma polako izumire. Umjesto toga imamo pogrdne tweetove i komentare na Amazonu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu