Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Iz programa 13. FEKP-a

Large photo
Četvrtak
15.05.2014.

Nastavljamo dalje s festivalima. Nedavno smo javili o 13. FEKP-u i gostima iz Brazila, a sad ponešto izdvojimo iz programa:

U Zagrebu sve počinje 1. lipnja Kratkim uvodom u suvremenu brazilsku književnost o kojoj će nam više reći: Paula Parisot, João Anzanello Carrascoza, João Paulo Cuenca i Ana Paula Maia.

vrijeme: 1.6. u 20:00, mjesto: Zagreb Eye, Ilica 1a

U razgovoru naslovljenom Sve naše pobune o tome kako se bunimo u tekstu pričat će: Vesna Lemaić, Želimir Periš, Damir Uzunović i Emir Imamović.

vrijeme: 2.6. u 18:00, mjesto: Booksa

U utorak, 3. lipnja, također u Booksi, na rasporedu je Brazilski kutak za profesionalce tj. susret brazilskih pisaca s hrvatskim nakladnicima, urednicima i prevoditeljima.

U Studentskom centru, u polukružnoj dvorani &TD-a, 2. i 3. lipnja s početkom u 20:30 na programu su Noći kratke priče na kojima će čitati ukupno 12 autora.

U Šibeniku Noći kratke priče održat će se 4. i 5. lipnja u Maloj loži (Trg Ivana Pavla II) gdje će ukupno nastupiti 15 autora.

Dana 5. lipnja, već po tradiciji FEKP-a, pisce će se odvesti na izlet gdje će ih se izmoriti suncem, morem i spizom.

U posebnim programima bit će predstavljeni Tommy Wieringa – nizozemski književni superstar(3.6, u 12:00, Filozofski fakultet), Paolo Cognetti (3.6., u 17:00, Talijanski institut), Marica Bodrožić (4.6., u 19:00, Francuska Medijateka) i David Vann – američki klasik u nastajanju (6.6., u 19:00, Zagreb Eye).

Od događanja u Booksi napomenimo još da ćemo  4.6., u 20:00, ugostiti Davora Mandića i Marka Gregura.

Ovo sve samo je dio iz prebogatog programa 13. izdanja FEKP-a, a sve detalje proučite ovdje.

Najavni video FEKP-a pogledajte ovdje:



izvor: FEKP
foto: Booksa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu