Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ellis na Twitteru

Large ellis
Utorak
23.04.2013.

Bret Easton Ellis nije poznat tek po književnim djelima poput Američkog psiha, nego i po pisanju na društvenoj mreži Twitter na kojoj uspijeva uvrijediti sve živo i neživo. Osim oštrih komentara na račun pokojnih kolega Davida Fostera Wallacea i J.D. Salingera, Ellis se svojim statusima također prilično grubo šali i sa živim kolegama. Iz tog razloga su organizatori nagrade Glaad (koja se dodjeljuje za najbolji umjetnički prikaz homoseksualnih, biseksualnih ili transseksualnih zajednica) odlučili Ellisu zabraniti prisustvo na dodjeli njihovih nagrada. Ellis je i sam deklarirani homoseksualac, ali njegovi komentari (poput npr. onog u kojem kaže da se prilikom gledanja TV serije Glee osjećao kao da je "zakoračio u lokvu punu HIV-a") toliko su razbjesnili homoseksualnu zajednicu da je Ellis zamoljen da se ne pojavi na dodjeli nagrada. 

Ako ništa drugo, Ellisu se barem ne može zamjeriti da svojim komentarima diskriminira ijednu seksualnu (ili bilo koju drugu) zajednicu: naprosto je jednako neugodan i negativno nastrojen prema svima. 
izvor: The Guardian
foto: Alessandro Piazza
Možda će vas zanimati
Glazbeni dnevnik
Homepage 5204854735 f467edea4a b 09.12.2015.

Ovisnost o čitanju

Tužna pjesma 'Obsessions' benda Suede postavlja vječno pitanje: je li moguće voljeti osobu koja ne čita knjige?

Piše: Andrija Škare

Glazbeni dnevnik
Homepage bloc party 15.04.2015.

Nadrogirana noćna vožnja

Na temelju romana 'Less Than Zero' Breta Eastona Ellisa o američkoj zlatnoj mladeži, nastala je furiozna pjesma Bloc Partyja 'Song For Clay'.

Piše: Andrija Škare

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu