Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Deset zapovijedi Raymonda Chandlera

Large svemir strizek
Srijeda
26.02.2014.

Na obali rijeke Save pronađen je leš mlade djevojke. Hm, doima se kao nasilna smrt. Otprilike u isto vrijeme u baroknom Varaždinu kroz prozor se hitio vremešni profesor flaute. No da li se doista sam hitio? Hm! I kako su ova dva, na prvi pogled nepovezana slučaja, zapravo itekako povezana. Dok istražitelj Svemir Strižek slijedi tragove dvaju misterioznih smrti, u književnom klubu Booksa pronađen je poznati hrvatski pisac, ali on nije mrtav. U stanju je katatonije, a u ručici stišće šalicu neispijena makjata. Kaj mu je? I tko je sljedeći na redu?

Nevjerojatno uzbudljivi roman Hrčak i voluharica htjet ćete povremeno ispustiti iz ruku, ali nećete moći! Jer je uzbudljiv!

                                                                                         *

Samo gledamo kako nam ti skandinavski pisci pune police knjižara, kioske, gradske knjižnice krimi-romanima i pitamo se, pa dokle, braćo? Kao prvo – odakle najednom kod vas toliko serijskih ubojica, kriminala i opačine?

A kao drugo, debeli se tu novci okreću. A norveški je pisac, baš teška sirotinja!?

Dosta je bilo! Specijalno za hrvatske i pisce s ovih naših prostora, donosimo savjete jednog od najvećih majstora žanra – Raymonda Chandlera. Deset je to zapovijedi koje, ako usvojimo, a hoćemo sto posto, zavladat ćemo detektivskim romanopisanjem i osvojiti cijeli svijet.

izvor: Open Culture
foto: olarte.ollie

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu