Page arrow

Čitajte na netu

Large 821
Petak
18.04.2008.

"Budući da ove godine neće biti dodijeljena, nagrada Hrvatskog novinarskog društva za 'novinara godine' prvi put će dospjeti u prave ruke. Stvar je tako napokon usklađena sa širom ulogom HND-a, organizacije koja pokazuje određenu vjerodostojnost i društveni smisao samo u trenucima kada ne daje znakove postojanja." Tim oštrim riječima započinje osvrt Viktora Ivančića na antijugoslavenski tekst 'Baj-baj, Jugoslavijo!' Josipa Pavičića, kolumnista Večernjeg lista i vlasnika izdavačke kuće Pavičić. Link ovdje.


Kao nastavak na Ivančićev tekst pročitajte nove nastavke Lajpciške polemike. Na ovom linku Igor Mandić piše: "Čini mi se, dakle, da je cijela ova friška 'afera', izazvana što jednim zlonamjerno protumačenim kozerskim karikiranjem, što netočno ocijenjenom 'sabotažom', samo i ipak simptom duhovne nespremnosti hrvatskih kulturnjaka/ spisatelja pred izazovima vremena i nespremnosti/nevoljkosti na polemiziranje." A gospon Čadež se pak ponovno oglasio ovdje:"Ta se reportaža ponekim hrvatskim piscima nije svidjela, premda ih opisuje prilično benevolentno, s obzirom na to koliko su u stvarnosti primitivni i tašti. Ne bih im odgovarao da nisu tužno pretjerali: prijete, gadno lažu, čak me hoće i tući."


Biljana Srbljanović, poznata srpska dramska spisateljica, u intervjuu s Bojanom Munjinom na ovom linku govori o tome zašto je prihvatila kandidaturu za gradonačelnicu Beograda. "Dosta mi je više da čekam da se vlada i skupština dogovore da prihvate realnost, da prestanu da se bave propalim idejama i nemogućim poslovima, kao što je povratak Kosova u okrilje Srbije, već želim da Beograd uvodim u Evropu. Ja nudim konkretne i praktične ideje depolitizacije i profesionalizacije gradske uprave."


T-portal nastavlja s intervjuiranjem polufinalista književne nagrade roman@tportal.hr. Nakon intervjua s Ljiljanom Filipović i Ludvigom Bauerom, na T-portalovim stranicama možete pročitati intervjue s Mirkom Kovačem, Josipom Mlakićem, Borisom Perićem i Robertom Perišićem, u kojima govore o svojim čitateljskim i spisateljskim navikama i koječemu drugom.


Kad se nauživate pametnih i knjiških riječi naših književnika, pročitajte najnoviji u nizu intervjua s domaćim izdavačima koje je nedavno pokrenuo portal Moderna vremena. Ovaj put svoju kuću predstavlja Seid Serdarević, glavni urednik i suosnivač Frakture, koju je osnovao 2002. godine zajedno sa suprugom Sibilom Serdarević.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu