Page arrow

Čitajte na netu

Large 1602
Ponedjeljak
18.05.2009.

Rade Jarak je prije nekoliko dana postao laureatom devete nagrade Jutarnjeg lista za najbolje domaće prozno djelo u 2008. godini. Dobitnik nagrade Jutarnjeg lista u intervju za ove novine govori o svome nagrađenome romanu Pustinje, o pisanju, o odlasku u Japan, o književnom sajtu Knjigomat...

***

Kad već spominjemo nagradu Jutarnjeg, recimo da je samo par dana ranije dodijeljena i nagrada konkurentskih novina, Večernjeg lista, za najbolju kratku priču. Dobitnik nagrade Večernjeg lista 'Ranko Marinković' (nagrada ima dugu, 44-godišnju tradiciju) je Zoran Malkoč za priču 'Kad sam bio bako Pila, mrtva, a u najboljim godinama', a zašto je upravo ova priča pobijedila u konkurenciji od čak 617 kratkih priča možete provjeriti ovdje

***

U izdanju Novog Libera i EPH pokrenuta je nova biblioteka konTEKST u sklopu koje će se objavljivati proza autora iz regije (uskoro izlaze knjige Ferija Lainščeka, Davida Albaharija, Vladimira Pištala, Gorana Vojnovića i Tomislava Zajeca), a čija je urednica dugogodišnja kritičarka Jutarnjeg lista Jagna Pogačnik. Razgovor Adriane Piteše i Jagne Pogačnik možete pročitati na ovome linku.

***

U Algoritmovoj biblioteci KaLibar, urednika Krune Lokotara, nedavno je objavljen debitantski roman mladog autora Franje Janeša Noć mrtvih živaca. Intervju s autorom, s kojim je razgovarala Ivana Pavelić Mirošević, možete pročitati na Algoritmovim stranicama.

 

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage conrad ziebland age97zp xvo unsplash 19.12.2023.

'Put na Solaris': Između distopije i bizarnosti

Novi roman Rade Jarka relativno je bizaran remake koji može biti zanimljiv i fanovima originalnog 'Solarisa' i fanovima distopije.

Piše: Dunja Ilić

Kritike
Homepage 2475 25.09.2011.

KRITIKA 128: Rade Jarak

Crvena nit autobiografske knjige Radeta Jarka nije toliko njegov bogat kopulativni život i evropske erotske avanture već stara dobra i patetična potraga za ljubavlju. 

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu