Page arrow

Carrascoza na FEKP-u

Large carrascoza
Utorak
03.06.2014.

João Anzanello Carrascoza (1962) brazilski je književnik i profesor na Escola de Comunicações e Artes Sveučilišta u São Paulu. Objavio je zbirke priča Dias raros, O volume do silêncio, Espinhos e alfinetes, Amores mínimos i Aquela água toda koje su prevedene na engleski, francuski, talijanski, španjolski i švedski.

Carrascoza je dobitnik brojnih nagrada i priznanja, a povodom njegova gostovanja na FEKP-u, Katarina Brajdić porazgovarala je s profesorom.

Prenosimo dio njegovih promišljanja:

"Da, vjerujem da je moguće da u jednom običnom danu, kada se prividno ništa ne događa, doživimo dirljive trenutke, osjetimo prisutnost poezije i povrh svega, iskusimo stanja duha velikog lirskog naboja. Carlos Drummond de Andrade, jedan od najvećih brazilskih pjesnika, rekao je da u našem svakodnevnom životu postoje kolosalne zalihe poezije. Guimarães Rosa, također jedan od naših najoriginalnijih spisatelja, izjavio je da ako se ništa ne događa, to je zato što ustvari ne vidimo čudo koje se zbiva pred našim očima."

Cijeli intervju dostupan je na stranicama FEKP-a.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu