Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Boško Zatezalo (1952. - 2014.)

Large bo ko zatezalo
Ponedjeljak
30.06.2014.

U četvrtak, 26. lipnja, u 63. godini preminuo je osnivač i direktor izdavačke kuće V.B.Z., Boško Zatezalo.

U izdavaštvu je proveo posljednjih tridesetak godina života. Godine 1991. u Zagrebu je osnovao V.B.Z., a poslije i podružnice u regiji. Unutar svoje izdavačke kuće poticao je objavljivanje poezije i esejistike brojnih domaćih autora, pa čak i u za to financijski iznimno nesklonim vremenima – stoji među ostalim u priopćenju V.B.Z.-a.

Također, 2003. inicirao je i podržao V.B.Z.-ovu nagradu za najbolji neobjavljeni roman vrijednu 100.000 kn, a unatoč ne baš sjajnoj situaciji u izdavaštvu, ove godine je nakon dvogodišnje stanke natječaj ponovo raspisan.

Posljednji oproštaj od gospodina Boška Zatezala je danas, 1. srpnja u 15.50 sati na groblju Mirogoj. Prije toga, točno u podne, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, u organizaciji Zajednice nakladnika i izdavačke kuće V.B.Z bit će održana komemoracija na kojoj će se od gospodina Zatezala oprostiti njegovi kolege, prijatelji i suradnici.

izvor i foto: V.B.Z.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu