Page arrow

Booksina crowdfunding kampanja

Large booksa ro endan 110
Utorak
09.12.2014.
U petak, na rođendanskoj proslavi desetogodišnjice rada na kojoj se okupilo gotovo 500 ljudi, klub Booksa službeno je pokrenuo crowdfunding kampanju prikupljanja sredstava na Indiegogo platformi. 
U prva tri dana kampanje, tokom ovog vikenda, prikupljeno je 23% ciljanog iznosa, odnosno 1,365 od ciljanih 6,000 dolara. Uplate stižu iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, pa sve do Kanade, Norveške i Švedske. Booksa ovom kampanjom prikuplja sredstva za obnovu kluba, odnosno za ugradnju klima-uređaja, kupnju novog zvučnog sustava i zamjenu starog znaka na pročelju.
Booksina crowdfunding kampanja trajat će do kraja prosinca, a osim na internetu, prikupljanje sredstava omogućeno je i u samom klubu gdje zainteresirani mogu donirati iznos po izboru, a zauzvrat dobiti posebne proizvode koji su proizvedeni za ovu kampanju (naljepnice, bedževi, torbe…).

Nakon rođendanske proslave, do kraja mjeseca Booksin obljetnički program uključit će javno čitanje polaznika radionice kreativnog pisanja i 'Karneval životinja' (9.12.), glazbeni program Škrabica (11.12.) na kojem će nastupiti inicijatori i voditelji programa Nina Romić, Luka Belani, Ante Perković i Bebé Na Volé (Adam Semijalac), Književni budoar ugostit će poznatog srpskog pisca i repera Marka Šelića Marčela i najcjenjenijeg suvremenog srpskog pisca Davida Albaharija (18.12.), pub kviz 'Lova do krova!' jednokratno je 'oživljavanje' prvog i iznimno popularnog Booksinog kviza kojeg će, kao i prije 7 godina, voditi Ana Stunić.

Slavljenički program završava dobrotvornom akcijom 'Mala donacija, super poklon!' Bookse i udruge Futura, daj šapu koja se brine o napuštenim gradskim životinjama (23.12.)

O Booksinoj kampanji možete pročitati više na Indiegogo stranici gdje možete i donirati novac.
Medijski pokrivaju:

ArteistKulturpunkt, H-AlterLupigaMuf , Muzika.hrVoxfeminaeNajbolje knjigePalunkoPogledaj.toRadio 808Superknjizara Online BookshopSeeCultZiher.hrZurnal.ba

Sponzori:

LaškoVinarija ŠafranVino ŽupaAgropoštaCatering PlacaCatering Slatki mlinPodravkaBad BreweryRakijarnicaHarissa začini

Donatori:
Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Ministarstvo kulture RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Zaklada Kultura nova

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu