Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Besplatni Krasznahorkai

Large krasni
Srijeda
23.10.2013.
Na Monoskopu, blogu Dušana Baroka, trenutno se nalazi oko 100 gigabajta umjetničkih sadržaja u raznim oblicima. Na istom blogu odsad je moguće preuzeti i kratku priču 'Posljednji vuk' mađarskog autora Lászla Krasznahorkaia koja je objavljena i u tiskanom izdanju Multimedijalnog instituta
Krasznahorkai je jedan od najcjenjenih suvremenih svjetskih prozaika koji se često spominje u krugu potencijalnih dobitnika Nobelove nagrade. Osim po svojim književnim djelima, poznat je i po desetljećima dugoj suradnji s filmskim redateljem Bélom Tarrom.
Razlog zbog kojeg ovaj pisac iz susjedne države dosad nije prevođen na hrvatski jezik vjerojatno leži u težini tog zadatka: njegovi su tekstovi hermetični, atmosferični i sadrže mnoštvo jezičnih eksperimenata. Ipak, Viktorija Šantić uspjela je prevesti kratku priču 'Posljednji vuk' i tako nam priskrbiti prvi hrvatski prijevod ovog pisca.
Priču možete besplatno preuzeti ovdje.
izvor: Kulturpunkt
foto: cactusbeetroot

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu