Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Batwoman protiv homofobije

Large batwoman
Nedjelja
08.09.2013.
U veljači ove godine pojavila se povijesna epizoda stripa o Batwoman u kojem su se pojavile prve lezbijske zaruke u superherojskom žanru. Batwoman i njena djevojka Maggie trebale su ući u brak. Međutim, epizoda koja prikazuje vjenčanje dvije junakinje otkazana je zbog sukoba između autora stripa i izdavača. 
Čini se da je izdavač DC Comics zatražio od autora stripa da u zadnji čas drastično izmijene radnju i izbace dogovoreno vjenčanje iz priče. Pisci stripa J.H. Williams i W. Haden Blackman odbili su taj zahtjev i podnijeli ostavku. Izdavač još nije komentirao cijelu priču.
Batwoman se prvi put pojavila u priči o Batmanu 1956. da bi potonula u zaborav krajem 1960-ih. DC Comics ju je 'uskrsnuo' 2006. u jednoj epizodi stripa o Batmanu, a 2010. dobila je i vlastiti strip. U tom stripu Batwoman je prikazana kao bivša vojnikinja židovskog podrijetla i homoseksualne orijentacije. Međutim, nakon tek tri godine izlaženja, sudbina ovog stripa došla je u pitanje. 
izvor: The Independent
foto: Ben Templesmith

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu