Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Aubry u Booksi i Medijateci

Large booksa
Ponedjeljak
27.10.2014.

Projekt Kritika danas doveo nam je finu plejadu suvremenih pisaca i filozofa u Zagreb: prošli tjedan gostovao je Stefan Nowotny, jučer i danas Zagrebom se šeće László Krasznahorkai, u petak dolazi Diedrich Diederichsen, a sljedeći tjedan očekujemo dolazak suvremene francuske autorice Gwenaëlle Aubry.

Aubry (1971) je spisateljica i doktorica filozofije. Neko vrijeme je živjela u Italiji i Obali Bjelokosti, a trenutno je zaposlena u znanstvenom institutu CNRS (Centre national de la recherche scientifique) u Parizu. Objavila je veći broj članaka o antičkoj filozofiji, kao i prijevoda djela antičkih filozofa.

Objavila je pet romana. Roman-abecedarij Nitko, u kojem se isprepleću autobiografija i fikcija, dobio je uglednu književnu nagradu Femina 2009. i preveden je na desetak jezika. Izdavačka kuća Disput objavila je 2011. godine roman Nitko u biblioteci Na tragu klasika u prijevodu Marije Paprašarovski. Na hrvatski je preveden i njen posljednji roman Podjeletakođer u izdanju Disputa, a u prijevodu Sanje Šoštarić.

S Gwenaëlle Aubry će u četvrtak, 6. studenog u 19 sati, u zagrebačkoj Booksi razgovarati Miljenka Buljević, a razgovor će se odvijati na engleskom jeziku (bez prijevoda). Dan nakon gostovanja u Booksi, u petak, 7. studenog, autorica će održati predavanje u Medijateci Francuskog instituta. Neposredno prije i nakon ovih događanja knjige Nitko i Podjele bit će moguće kupiti po znatno sniženim cijenama.

Gostovanje Gwenaëlle Aubry organizirano je u sklopu projekta Kritika danas kojeg provode organizacije Kurziv (Kulturpunkt.hr), Multimedijalni institut (MaMa) i Kulturtreger (Booksa). Gostovanje Aubry su podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb, Zaklada Kultura nova te Francuski institut u Zagrebu.

foto: Booksa

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage aubry 10.03.2015.

Gwenaëlle Aubry u Medijateci

Spisateljica i filozofkinja održala je predavanje u Francuskoj medijateci na temu 'Roman i nadživljavanje'. Donosimo snimku uz prijevod.

U fokusu
Homepage aubry 2 12.02.2015.

'Mit vam je potreban dok pišete roman'

Objavljujemo drugi dio razgovora s Gwenäelle Aubry, o poeziji i fotografiji, muzejima i arhivima, grčkoj tragediji i romanu, te drugim temama.

U fokusu
Homepage aubry 05.02.2015.

Traganje za slovom koje nedostaje

Objavljujemo prvi dio velikog razgovora s francuskom autoricom Gwenaëlle Aubry o njenom književnom, filozofskom i kazališnom radu.

Preporuke
Homepage 284890495 2a6a76a655 z 10.12.2014.

Udaljene djevojke na Bliskom Istoku

Gwenaëlle Aubry u 'Podjelama' daje originalnu perspektivu na židovsko-palestinski sukob kroz priču o dvije vrlo slične tinejdžerke.

Piše: Katarina Brbora

Intervju
Homepage aubry 26.11.2014.

Identiteti kao fantomi

U Booksi je gostovala francuska književnica i filozofkinja Gwenaëlle Aubry.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu