Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Strašne žene

Large vf platforma   vizual
Srijeda
09.11.2016.
Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratorice, dizajnerice te ostale umjetnice i kreativke koje se izražavaju kroz crtež da se prijave na natječaj Strašne žene. Natječaj je otvoren do 20. studenog, a odabrane sudionice natječaja dobiti će priliku ilustrirati prototip prve društvene igre u produkciji Vox Feminae Platforme.
Natječaj je dio finalnih ovogodišnjih aktivnosti projekta "Produkcija, distribucija i afirmacija Vox Feminae Platforme” a rezultirat će prototipom društvene igre čija će glavne akterice biti strašne žene koje portal Voxfeminae.net već godinama dokumentira u za to specijaliziranoj rubrici na portalu. Upravo stoga tražimo kreativke koje će svojim prepoznatljivim stilom i estetikom doprinijeti vizualnom pečatu konačnog promotivnog proizvoda.
Prototip društvene igre svojim će konceptom staviti poznate žene iz povijesti i sadašnjosti pred aktualne i povijesne društvene izazove i probleme. Projekt će tako rezultirati edukativnim i zabavnim promotivnim materijalom, koji će ujedno predstaviti sposobne umjetnice, znanstvenice, revolucionarke, teoretičarke i druge ikone koje su obilježile svoje ere; ali poslužiti i kao promocija stvaralaštva domaćih ilustratorica.
Uvjeti natječaja:
Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane ilustratorice i dizajnerice s područja Hrvatske
Svaka sudionica natječaja prijavi mora priložiti minimalno tri gotove ilustracije ili skice strašnih žena (po jedna ilustracija svake) po vlastitom izboru s ponuđene liste. Maksimalan broj mogućih priloženih radova / strašnih žena nije ograničen. 
Format za ilustracije: .jpg, .png ili drugi adekvatni format za web prijenos. Ilustracije će u formatu obrađenom za tisak biti potrebno dostaviti nakon izbora i završenog natječaja.
Uz priložena rješenja potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, adresu prebivališta, godinu rođenja, kontakt telefon i kratku biografiju. Poželjno, ali nije obavezno, je i kratko objašnjene koje prati predložene radove (do 1000 znakova) te link na web stranice i portfolio autorice.
Rok prijave je 20. studenog 2016. godine
Prijave i popratna dokumentacija se šalju isključivo elektronički na e-mail clanstvo@voxfeminae.net (natjecateljice će primiti potvrdu o zaprimljenoj prijavi u roku 48 sati)
Isti kontakt mail dostupan je za sva potencijalna pitanja vezana uz natječaj
Rezultati natječaja, odnosno popis odabranih autorica, bit će objavljen do 25. studenog 2016. na portalu Voxfeminae.net
Nakon završetka natječaja, Vox Feminae tim očekuje angažirati idealno između 6 i 10 ilustratorica za daljnji rad na projektu. Konačan broj biti će određen nakon završenog natječaja.
Autorice odabranih pobjedničkih rješenja biti će pozvane na sastanak (uživo ili Skype ako adresa prebivališta nije Zagreb) na kojem će se dogovoriti daljnji nastavak suradnje i raspodjela izrade vizualnih rješenja ostalih strašnih žena.
Nagradni fond za odabrane umjetnice i kreativke koje će doprinijeti projektu iznosi 15,000.00 kuna koji će ravnomjerno biti raspoređen na odabrane natjecateljice ovisno o opsegu zaduženja nakon sastanka. Nakon izrade prototipa, otvorena je mogućnost daljnjeg angažmana i honoriranja.
K-zona / Vox Feminae Platforma će odabrana rješenja tiskati na igraće karte društvene igre kao i na materijale koji će služiti promociji igre.
Projekt Vox Feminae platforme usmjeren je na širenje medijskog i otvaranje fizičkog prostora mladim umjetnicama, teoretičarkama i aktivistkinjama te odgovara na njihove potrebe nudeći im edukacije, otvarajući polja za suradnju te ih nastoji ojačati za prisutnost u javnom diskursu i za upravljanje vlastitom reprezentacijom, kvalitetom života i uvjeta stvaranja. Aktivnosti projekta provode se uz podršku zaklade "Kultura nova”.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu