Page arrow

Škola rodno osviještenog filma

Large vox fem Sue Gray (Foto: Mark Emery / Flickr )
Ponedjeljak
26.09.2016.
U sklopu ovogodišnjeg Vox Feminae festivala po prvi će put biti organizirana škola rodno osviještenog filmskog stvaralaštva.

Sastavljena od tri modula: kritičkog, snimateljskog i scenarističkog, uz nekoliko teorijskih predavanja, škola će biti održana od 10. do 14. listopada, u tjednu između dva festivalska vikend bloka, u prostorima male dvorane kina Tuškanac te MaMi.
Cilj radionica je osposobiti polaznike/ce za rodno osviješteni pristup filmskoj analizi, odnosno pisanju i snimanju za film, s obzirom da kod nas još uvijek ne postoji sustavna edukacija u tom polju, a postojeće filmske škole svoje programe ne baziraju na rodnoj tematici i/ili problematici.

'Djevojke i djevojaštvo' kao tema festivala pružit će u tom smislu podlogu za intenzivan praktični rad tijekom pet dana trajanja radionica, a nekoliko teorijskih predavanja fokusirat će se na analizu postojećih filmskih radova i njihovog pristupa tretiranju te teme, od mainstream hollywoodskog filma do domaćih primjera.
Radionice su namijenjene početnicama i za prijavu nije potrebno nikakvo predznanje. Voditeljice radionica su etablirane domaće autorice na polju filmske analize odnosno stvaralaštva: Višnja Vukašinović, Eva Kraljević, Hrvoslava Brkušić i Olga Dimitrijević, dok će teorijska predavanja održati Višnja Vukašinović, Iva Radat, Jelena Tešija i Catherine Driscoll.

Rok za prijavu je 5.10.2016. 

Prijavu i upite valja poslati na adresu: radionice@voxfeminae.net

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu