Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Roman@tportal.hr

Large pobjedni ki romani roman tportal.hr
Nedjelja
03.07.2016.
Devetu godinu zaredom Tportal raspisuje natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50.000 kuna.
U konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj.

Natječaj na koji izdavači ili autori mogu prijaviti svoje romane traje od 1. do 15. srpnja, a detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja. Prijava se vrši putem online formulara dostupnog na tportalu.

O dobitniku nagrade odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić (predsjednica žirija), pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan.

Tportalova književna nagrada roman@tportal.hr dodijeljena je dosad osam puta, a žiri je svake godine birao između pedesetak romana. Lanjski dobitnik je Zoran Malkoč s romanom Roki Raketa
Tijek žiriranja i izbora najboljeg hrvatskog romana može se pratiti tportalu, uz pomoć ključne riječi roman@tportal.hr 2016. i na Facebook stranici književne nagrade.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu