Petak
28.04.2017.

Roman@tportal.hr
Extra_large_tportal
Dosadašnji dobitnici nagrade
A+ A-
Tportal je raspisao deseti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade roman@tportal.hr pripast će 50.000 kuna.
 
Nagrada roman@tportal.hr dodjeljuje se za najbolji roman, čije prvo izdanje je objavljeno na hrvatskom jeziku kod izdavača registriranog u RH, u razdoblju od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2016. 
 
U konkurenciju ulaze romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a mogu ih prijaviti izdavači ili autori do 9. svibnja 2017. Detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja
 
Prijava se vrši putem online formulara prijavnice dostupnog na tportalu. Prijavitelj se uz online prijavu obavezuje dostaviti 6 primjeraka prijavljenog romana do 10. svibnja 2017. na adresu: Tportal.hr (Za književni natječaj), Ulica grada Vukovara 23, 10.000 Zagreb.
 
Ove godine o dobitniku odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović (predsjednik žirija) i Jadranka Pintarić, prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan.
 
Sve o tijeku natječaja te o prethodnim godinama možete pratiti u rubrici kulture tportala.
POVRATAK NA VRH STRANICE