Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Recital suvremenog hrvatskog pjesništva 'Senje i meteori'

Large 1655
Utorak
23.06.2009.

Na natječaju za XVI. recital suvremenog hrvatskog pjesništva "Senje i meteori" mogu sudjelovati svi građani s dosad neobjavljenim kajkavskim pjesmama i pjesmama na hrvatskom književnom jeziku, bez obzira na teme i motive.

Autorima najboljih pjesama bit će dodijeljene nagrade prema prosudbi stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

Posebna nagrada bit će dodijeljena pjesmi koja najbolje izražava nadahnuće povijesnim nasljeđem i /ili sadašnjošću grada Varaždina.

Tridesetak najboljih pjesama, koje izabere stručno ocjenjivačko povjerenstvo, bit će javno izvedeno na recitalu i objavljeno u zborniku "Senje i meteori 2009."

Svaki autor može poslati najviše tri (3) neobjavljene pjesme na kajkavskom narječju i tri (3) pjesme na hrvatskom književnom jeziku.

Sve pjesme moraju biti dostavljene u tri (3) primjerka u strojopisnom ili računalnom prijepisu, a svaki ih autor označuje istom šifrom. U zatvorenoj omotnici valja priložiti šifru s njezinim rješenjem (ime i prezime, adresa i telefonski broj autora, te kratka biobibliografska bilješka o autoru).
 
Radove treba poslati običnom poštanskom dostavom (ne preporučeno).
Rok za slanje radova je 1. rujna 2009. godine.  Radovi se šalju na adresu:

VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO
TRAKOŠĆANSKA 24 
(ZA RECITAL)
42000 VARAŽDIN.

Radovi se ne vraćaju. Rezultati natječaja bit će objavljeni u sredstvima javnog priopćavanja. Završna priredba održat će se početkom prosinca, uz Dan Grada Varaždina.

Autori izabranih pjesama bit će obaviješteni i pozvani na završnu priredbu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu