Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv za prijavu radova na Unseen mini film festival

Large unseen najava
Četvrtak
30.05.2019.

Centar za dramsku umjetnost (CDU) otvara javni poziv za prijavu audiovizualnih radova na treće izdanje Unseen mini film festivala koji će se održati u Cavtatu od 2.10. do 6.10.2019. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce do 35 godina starosti, ali i stariji autori/ce koji prijavljuju svoj prvi rad. Natječaj vrijedi primarno za autore/ice s područja jugoistočne Europe (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Turska, Hrvatska, Kosovo, Makedonija, Rumunjska, Srbija i Slovenija), ali i za autore/ice izvan ove regije ako stručni žiri procijeni da je riječ o filmovima koji će posebno doprinijeti programu Festivala ili su u skladu njegovim ovogodišnjim konceptom.

Na natječaj se mogu prijaviti filmovi svih tema i žanrova u kratkom metru (ne dulji od 20 minuta trajanja uključujući špicu), kao i interdisciplinarni audiovizualni radovi. Svi filmovi moraju biti titlovani na engleski jezik.

Filmovi se organizatoru šalju putem poveznice u sljedećim video formatima: MOV/MP4/MPG/AVI (Vimeo, Youtube ili osobna web stranica). Odabrani autori su obavezni poslati skrinere sedam dana nakon što je selekcija završena.

Online prijavnica mora biti ispunjena i poslana najkasnije do 1. kolovoza 2019. godine.

Prijavnice koje ne zadovolje gore navedene uvjete neće biti uzete u obzir. Festival zadržava pravo upotrijebiti odabrane radove i njihove popratne sadržaje za promociju događaja, isto tako pokazat ih javno, u medijima ili bilo kojim drugim oblicima javne prezentacije, te iste pohraniti u arhivu festivala.

Za središnji festivalski program KRATKI UNSEEN  bit će odabrano 12 filmova, a o tome će odlučiti žiri u sastavu:
Katerina Duda, redateljica;
Tena Gojić, producentica;
AZ Stolica, scenarist.

Odluka o filmovima koji će biti uključeni u ovogodišnji festivalski program bit će objavljena najkasnije 7. rujna 2019. na službenoj web stranici festivala: www.unseencavtat.com. Svi odabrani autori bit će obaviješteni putem e-maila. Ovisno o ovogodišnjim kapacitetima, organizatori festivala će omogućiti besplatno noćenje u hotelu i hranu za jednu osobu iz kreativnog tima.

Organizatori ne pokrivaju putne troškove.

Koncept i kontekst Unseen mini film festivala 2019:
"Festival Unseen tijekom prethodna dva izdanja na različite se načine bavio temom prostora, promišljajući razne prostorne dimenzije u kontekstu filma, ali i onkraj te specifične dimenzije. Bavili smo se neposrednim, vidljivim i opipljivim aspektima u svakodnevnom korištenju prostora, velikim i malim gradovima i njihovim transformacijama, a išli smo i do viših razina i problematiziranja geografske raspršenosti filmske proizvodnje, iza koje se zapravo krije opet dominacija jednog prostora i njegove ekonomije.
Ove godine smo se odlučili baviti granicama i što granice znače za kinematografiju i kulturu općenito. Kako to u praksi izgleda famozna prekogranična suradnja, ali i koje su granice kritike i (umjetničke) intervencije, primjerice, u lokalnom političkom kontekstu? Granice su nam nametnule kao okvirna tema jer ih  svake godine – kršimo, odnosno pokušavamo ih proširiti ili jednostavno izbrisati „propuštajući" i filmove koji nužno nisu proizvod autora i autorica iz Jugoistične Europe kako naši natječaji inače nalažu. A konačni cilj nam na je Unseen dovesti autore iz što više mikrokonteksta stvarajući jedini moguć filmski prostor – onaj upravo oslobođen granica."

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu