Page arrow

Nova školska godina u Centru za kreativno pisanje!

Large 2470
Utorak
20.09.2011.

Nakon prve ljetne škole pisanja u dvorcu Stara Sušica, u petoj, slavljeničkoj godini CeKaPe poziva one koji još uvijek čuvaju svoje tekstove i nitko ih nije pročitao, one koji nisu sigurni da li je priča koju namjeravaju poslati na natječaj dobra, one koji žele čuti zašto se neka knjiga nalazi na prvom mjestu književnih top ljestvica i one koji samo traže mjesto na kojem će se njihova kreativnost pretvoriti u kratku priču, roman, dramski tekst, scenarij ili možda književni prijevod.

I ove godine u CeKaPe-u predaju neka od vodećih imena hrvatske književnosti.

S Miroslavom Mićanovićem možete pisati i čitati kratke priče, otkrivati kako nastaje kratka priča, tko je pripovjedač i može li samo riječ ili jedna rečenica biti kratka priča.

Uz Tomislava Zajeca možete doći do dramskog lika i vlastitog dramskog teksta, a na novoj radionici dramske adaptacije, s Goranom Ferčecom sami ćete izabrati kratku priču, pripovjetku ili kratki roman i adaptirati ga u dramski tekst.

Ivana Simić Bodrožić, Milana Vuković Runjić i Marinko Koščec odvest će vas do samog vrha književnog stvaranja, do romana.

Novi voditelj radionice scenarija, Dalibor Matanić dokazao je da zna kako napisati dobar scenarij i napraviti  nagrađeni film. Pomoći će i vama da pronađete put do svog prvog filma. 

Branko Čegec i radionica poezije pravi su izbor za sve zaljubljenike u poeziju.

Tomislav Kuzmanović i radionica prevođenja dovest će vas do književnog prijevoda vašeg omiljenog pisca.

Književna kritičarka Jagna Pogačnik reći će kako neku knjigu ocijeniti i pomoći vam da napišete književnu kritiku ili samo naučite prepoznati što je to dobro, a što loše napisana knjiga.

Možda će se baš vaša priča pretvoriti u kratku priču, dramski tekst ili roman i zakoračiti u CeKaPe-ovu biblioteku 'Prvi korak' u kojoj je već objavljen prvi roman polaznice Ljiljane Matković

Za prijave i obavijesti o radionicama zovite na broj 01 2431 071 ili 091 5675 140, pišite na e-mail info@cekape.com, cekapecentar@gmail.com ili zavirite na web stranicu www.cekape.com.
 

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage brac 04.12.2016.

Tvoje tijelo - moja kuća

Debitantska zbirka poezije 'Plovna mjesta' Sanje Baković nepretenciozna je, promišljena i dobro uklopljena u suvremena strujanja.

Piše: Mateja Jurčević

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu