Page arrow

Natječaj Foruma mladih dramatičara

Large 727
Nedjelja
09.03.2008.

U sklopu festivala New Plays from Europe 2008, a koji će se od 12. do 22. lipnja zbivati u Wiesbadenu, Forum of Young Playwrights nudi mladim piscima sudjelovanje u radionicama na engleskom ili njemačkom jeziku. Odabrani pisci imat će priliku posjetiti brojne kazališne predstave, te razmjenjivati iskustva i ideje, te sudjelovati u diskusijama s mladim autorima iz cijele Europe.

Europska kazališna konvencija (European Theatre Convention) financijski će potpomoći sudjelovanje mladih pisaca koje preporuče kazališta članovi ETC-a, a to su u Hrvatskoj nacionalni teatri u Splitu i Rijeci.

Isti je projekt 2004. organizirao radionice pod vodstvom Biljane Srbljanović i Thomasa Jonigka, 2006. opet vodstvom Biljane Srbljanović i Bernharda Studlara, dok će ih ove godine voditi Neil LaBute /naslovna/ (na engleskom) i Theresia Walser (na njemačkom). Rezultati radionica publici će biti predstavljeni 21. lipnja.

Mladi pisci koji se žele prijaviti za sudjelovanje moraju imati barem jedan dramski tekst koji je izvođen u kazalištu ili javno čitan.

Sudionici ne smiju biti stariji od 35 godina.

Svim sudionicima koje delegiraju kazališta članovi ETC mreže, ista će pokriti troškove putovanja, smještaja, ulaznica za predstave i - dnevnica.

Prijave koje trebaju sadržavati biografiju, kontakt podatke i engleski, francuski ili njemački prijevod jednog autorskog dramskog teksta potrebno je poslati na:
biennale@staatstheater-wiesbaden.de

ili

Hessisches Staatstheater Wiesbaden
NEW PLAYS FROM EUROPE / FORUM
Christian-Zais-Strasse 3
D - 65189 Wiesbaden

Rok za prijave je 28. ožujka 2008.

Svi prijavljeni o rezultatima će biti obaviješteni do 30. travnja 2008.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu