Page arrow

Natječaj Albert Goldstein

Large 1393
Srijeda
04.02.2009.

Austrijski kulturni forum raspisuje natječaj za dodjelu nagrade za promicanje suvremene austrijske književnosti "Albert Goldstein“ u 2009. godini. Nagrada se sastoji od jednokratne i direktne potpore nakladniku u iznosu od 15.000 kuna za objavljivanje djela (proza ili poezija) jednog suvremenog austrijskog autora ili autorice.
Nominacije uključuju prijedlog jednog naslova, kratki opis projekta, bibliografiju austrijskog autora /autorice kao i financijski plan i imenovanje prevoditelja / prevoditeljice.

Prijedloge poslati na adresu:
Austrijski kulturni forum, Gundulićeva 3, HR-10000
Zagreb, i elektronskom poštom na literatur@kulturforum-zagreb.org.

Rok za predaju je 15. travnja 2009.
Odajući počast i sjećanje na hrvatskog izdavača, urednika, pisca i prevoditelja Alberta Goldsteina preminulog 2007. godine, nagrada je po prvi puta dodijeljena 2008. godine nakladničkoj kući AGM za objavljivanje hrvatskog prijevoda romana autorice Angelike Reitzer "Svijetli predjeli“ / "Taghelle Gegend“.

Knjiga je predstavljena u prosincu prošle godine u Puli u okviru međunarodnog sajma Sa(n)jam knjige.
Odluka o dodjeli novčane potpore bit će objavljena u svibnju 2009. Rok za predaju odabranog rukopisa je 1. kolovoz, a rok za objavljivanje knjige je kraj 2009. Novčana potpora bit će isplaćena nakon predaje rukopisa.
Austrijski kulturni forum dodatno će financirati i, zajedno sa nakladnikom, organizirati predstavljanje autora / autorice i nagrađenog djela u Hrvatskoj.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu