Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Najkraćim putem do čitatelja... neprocjenjivo!

Large 2319
Subota
16.04.2011.

Glavna je nagrada objavljivanje priče u zbirci, tjedan dana plovidbe i promocija na turneji.

 

Hrvatska kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture ove godine slavi prvu malu obljetnicu – 5. godinu održavanja manifestacije; te drugi put raspisuje natječaj za najbolju kratku priču koji započinje 15. travnja i otvoren je do 15. svibnja 2011. godine.

Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče. Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba Brodom knjižarom – Brodom kulture te prilika za promociju zbirke. Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji MasterCard Broda kulture.

Žiri koji će birati najbolju kratku priču čine Ludwig Bauer, književnik, dr. sc. Lidija Dujić, Enes Kišević, pjesnik i glumac i Igor Gerenčer, organizator manifestacije i menadžer u kulturi. Žiri će odabrati 21 najbolju priču. Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošle godine, u zajedničkoj zbirci pod naslovom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011.

PRAVILA NATJEČAJA

Natječaj je otvoren od 15. travnja 2011. do 15. svibnja 2011. godine. Radovi se mogu slati na adresu: brod.kulture@gmail.com.

Priča koja se šalje na natječaj mora biti dužine između četiri kartice (tj. 7.200 znakova, računajući i razmake) i deset kartica (18.000 znakova). Na početku teksta mora stajati ime i prezime autora, poštanska adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa, a ispod toga naslov priče.

Radovi se šalju isključivo putem e-maila.

Datoteka/file treba imati naslov koji se sastoji od prezimena i imena autora i naslova priče pri čemu su riječi međusobno spojene crticom (prezime-ime-naslov).

Natječaj je regionalni pa jezik priče može biti hrvatski, ili srpski, ili bošnjački, ili crnogorski.

Priča treba biti napisana u jednom od najčešćih programa, kao što je OpenOffice Writer ili Word, ili u nekom od kompatibilnih programa.

Tekst treba napisati u fontu Times New Roman – od 12 ili 14 točki.

Priča ne smije biti prethodno objavljena.

Svaki autor/ica na natječaj može poslati samo jednu priču.


Potporu ovom natječaju dali su Ministarstvo kulture RH i generalni sponzor tvrtka MasterCard Europe.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu