Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada 'Post Scriptum'

Large fb Foto: Sarah Marshall / Flickr
Nedjelja
15.05.2016.
Udruga Kultipraktik pokreće godišnju književnu nagradu Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. 
Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Zadru, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.
Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum.
Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.
Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.
Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba do 1. 7. 2016. prirediti i poslati biografiju autora/ice i dokument formata .doc, .docx ili .rtf s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju od 15.6.2015. do 15.6.2016., s navedenim datumima objave, na adresu nagradapostscriptum@gmail.com.
U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi. 
U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu. U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.
Žiri će nakon roka na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis 20 autora/ica koji ulaze u širi izbor za nagradu. Nakon toga će žiri objaviti imena pet autora užeg izbora, čijih će i dio postova objaviti. Pobjednik će biti proglašen prije održavanja Kalibar bestivala.
Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici nagrade.
Dobitnik/ca je dužna izbrisati 60 % nagrađenih postova i omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 15.6.2016. u svrhu uvrštavanja u knjigu.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu