Page arrow

Nagrada Dijana Klarić

Large statua
Ponedjeljak
19.01.2015.
Hrvatski klub putnika iz Šibenika raspisao je natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se prvi put dodijelila prošle godine, a zajednički su je pokrenuli HKP i obitelj Klarić u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čije ime nagrada nosi (Dijana Klarić, 1986. – 2013.)
Nagrada se dodjeljuje u sklopu programa 4. Croatian Travel Festivala koji će se održati u razdoblju od 7. do 10. svibnja 2015. Dodjela nagrade održat će se predzadnjeg dana festivala (subota, 9. svibnja) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, s početkom u 20:15h, kad će, između ostalog, publici biti predstavljeni i svi finalisti postojećih kategorija. 
Nagrada Dijana Klarić sastoji se od drvene statue (rad Milene Milunadre) te se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt i putnik godine.
Na natječaj se mogu prijaviti svi pojedinci i/ili grupe koji su tijekom 2014. / 2015. godine objavili putopis ili video zapis s putovanja, koji su tijekom putovanja u spomenutom periodu snimili fotografiju ili poduzeli veći putnički projekt.  
Natječaju mogu pristupiti svi državljani Republike Hrvatske bez obzira na dob, a osim što se kandidati mogu sami prijaviti, iste mogu nominirati i prijatelji, poznanici, članovi uže ili šire obitelji... Moguće je prijaviti se na natječaj u više kategorija. 

Sve prijave i eventualni upiti šalju se na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com do 1. travnja 2015. kad istječe rok za prijavu. 
U prijavi, odnosno u naslovu e-maila, potrebno je jasno naznačiti za koju se kategoriju pojedinac ili grupa natječu (npr. Kategorija: najbolja putopisna fotografija, Kategorija: putnik godine). Također, za kategorije 'najbolji putnički projekt' i 'putnik godine' potrebno je obrazložiti prijavu i navesti zašto je upravo taj rad od posebnog značaja, što ga izdvaja od ostalih projekata.

U prijavi je važno navesti osobne podatke (ime i prezime kandidata, datum i mjesto rođenja, rad kojim se natječe za ovogodišnju nagradu). U svakoj od navedenih kategorija po tri člana žirija izabrat će po tri finalista, odnosno pobjednika/icu svake kategorije. 

info: HKP
foto: dobitnička statua (M. Mikulandra)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu