Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Katapultov natječaj za kratku priču

Large 2388
Nedjelja
19.06.2011.

Pozivaju se svi pisci i spisateljice: afirmirani i neafirmirani, mladi i stari, satiričari i tragičari da pošalju svoju kratku priču ili više kratkih priča.  

Na natječaju mogu sudjelovati autori iz cijele Hrvatske.

Najboljih 10 priča (prema strogim kriterijima selektora) bit će objavljene u zbirci priča, krajnjem rezultatu navedenog projekta.

Najbolje priče prijavljene na natječaj za kratku priču proći će kroz sve radionice Izdavačke akademije (uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u samoj struci. Autori će u svakom trenutku imati mogućnost komunikacije s osobama koje će raditi na pričama. Na kraju projekta objavit će se tri različite verzije zbirki istih priča. Svi objavljeni autori dobit će po jedan primjerak svake objavljene zbirke i imat će priliku prisustvovati na promociji zbirke.
 

Uvjeti  natječaja:

1. u natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske
2. priče moraju odgovarati temi „Susjedi“
3. priče moraju zadovoljavati kriterij dužine od sedam do deset kartica teksta (12600 – 18000 znakova, s razmacima) i moraju biti pisane na hrvatskom jeziku
4. autori mogu sudjelovati s neograničenim brojem priča
5. ukoliko prijavljujete više kratkih priča, stavljate ih sve u jedan dokument (jedna ispod druge)
6. priče ne smiju biti prije objavljivane, niti samostalno niti kao dio nekog dužeg proznog teksta
7. radovi se učitavaju (uploadaju) putem službene web stranice www.izdavacka-akademija.org pod šifrom prema vlastitom odabiru
8. dokument mora sadržavati naslov priče, priču (od 12600 do 18000 znakova) i mora biti nazvan (spremljen) pod istom šifrom pod kojom se prijavljuje na natječaj, šifra, ime i prezime, kontakt telefon i e-mail upisuju u za to predviđena polja na internetskoj stranici.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza 2011. godine.

U izboru najboljih priča sudjelovat će mentor iz uredništva i polaznici edukacije iz izdavaštva.  Prijavom na natječaj autori se obvezuju da za vrijeme trajanja natječaja priču neće objaviti ni na koji način te da je neće slati na druge natječaje.

***

Projekt 'Izdavačka akademija' Udruge Katapult iz Rijeke apliciran je na natječaj 'Mladi na tržištu rada' razvijenom u okviru prioriteta 1. Poboljšanje pristupa zapošljavanju i održivo uključivanje u tržište rada u okviru IV. Komponente IPA-e - Razvoj ljudskih potencijala. 

Projekt se provodi u trajanju od 12 mjeseci dok su partneri projekta Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Rijeka.

Ukupna vrijednost projekta je 96.855,04 EUR. Europska Unija projekt financira u iznosu od 79.468,67 € dok partneri Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka pokrivaju udio sufinanciranja projekta u iznosu od 17.386,37 EUR. 

Cilj projekta je povećati konkurentnost ciljane skupine na tržištu rada jačanjem znanja, vještina i metoda rada iz izdavaštva te potaknuti njihovu suradnju s potencijalnim poslodavcima. 

Ciljana skupina su dugoročno nezaposleni mladi (duže od godinu dana) ili mladi bez radnog iskustva od 20-29 godina starosti, s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije visoke stručne spreme.

Projekt obuhvaća niz aktivnosti od kojih glavnu aktivnost čine teorijske i praktične radionice iz svih segmenata izdavaštva (izdavaštvo, uredništvo, lektura, prijevod, dizajn, marketing i promocija te knjižarstvo) pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u samoj struci.

Besplatna edukacija započinje početkom rujna 2011., a po njenom završetku osposobiti će se prva generacija visokoobrazovanih mladih ljudi za kvalitetan rad u izdavačkoj djelatnosti. 

Službena stranica - www.katapult.com.hr .

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage nadja kovacic 05.01.2015.

Voli cure i nogomet

Roman 'Parabajka' Ivane Kovačić govori o važnim temama lezbijskih i grupnih odnosa, ali ne inzistira na dekonstrukciji grupnih identiteta.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu