Page arrow

Kamp za pisce u šumi

Large 2011 susica5
Srijeda
06.08.2014.
Već tri godine, od 2011. u zadnjem tjednu kolovoza, Centar za kreativno pisanje odlazi u šumu Gorskog kotara i tamo sedam dana s polaznicima piše, čita, hvali, kritizira i stvara uspješne tekstove. Iz šume su izašli mnogi, danas uspješni, pisci s vlastitim knjigama ili pričama koje su osvajale nagrade na mnogim najznačajnijim književnim natječajima u cijeloj regiji. 
Ovogodišnja ljetna škola pisanja održat će se od 24. do 31. kolovoza 2014. u Petehovcu, na brdu iznad Delnica, u malom idiličnom domu koji će pružiti savršenu infrastrukturu za održavanje radionica, večernje književne programe i druženja. 
I ovogodišnja ljetna škola pisanja nudi bogat izbor radionica i raznolik književno-zabavni program. 
Prvi puta u ljetnoj školi, Renato Baretić vodit će radionicu proznog pisanja, a Nebojša Lujanović radionicu kratke priče. CeKaPe-ovi voditelji uvijek su s nama: Tomislav Kuzmanović na radionici književnog prijevoda, Jagna Pogačnik izabrat će knjige koje ćete morati pročitati ako se prijavite za radionicu Stop šutnji o pročitanim knjigama, sa Sanjom Kovačević pisat ćete scenarij za kratki film, s Andrijom Škarom ući ćete u bit glazbene kritike, a u ponudi su i sve druge radionice iz redovnog programa. 
Uz redovne radionice koje se održavaju u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, u slobodno vrijeme, u ponudi je i popratni program Gerilska izrada kratkog filma koji vodi Tomislav Gamberožić
Zabavni program organizirat će Želimir Periš, pa će i ove godine polaznici moći sudjelovati u nizu knjiških igara i izazova, a dolaze i važni gosti koji će polaznicima govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Ksenija Kušec, sjajna spisateljica za djecu i odrasle, Zoran Ferić, Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik samo su neka od imena koja dolaze u večernjim satima. 
Na samom kraju, u subotu navečer, na završnoj produkciji, čitat će se tekstovi polaznika i predstaviti prvi broj novog online časopisa za književnost JOUJOU.
I na kraju, sjajni glumci Teatra G svojom će predstavom započeti veliki tulum kojim ćemo zatvoriti četvrtu ljetnu školu pisanja. 
Cijena je 2500 kn, a uključuje: puni pansion – spavanje u višekrevetnim sobama (maksimalno 4 ležaja) i 3 obroka dnevno i kotizaciju za radionice. Prijave na www.cekape.com, mailom ili telefonom. Rok za prijavu je 23.8.
Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage brac 04.12.2016.

Tvoje tijelo - moja kuća

Debitantska zbirka poezije 'Plovna mjesta' Sanje Baković nepretenciozna je, promišljena i dobro uklopljena u suvremena strujanja.

Piše: Mateja Jurčević

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu