Page arrow

Jutro poezije - pjesnički natječaj

Large 1435
Petak
27.02.2009.

Jutro poezije je 1998. g. ustanovilo dvije pjesničke nagrade: Nagrada Ružica Orešković koja se dodjeljuje za prvu knjigu pjesama i Nagrada Josip Sever za pjesničku knjigu godine. Krajnji rok za slanje radova je 15. srpanj 2009. godine.

U biblioteci Jutro poezije objavljeno je do danas dvadeset naslova koje su napisali već afirmirani ali, i oni autori čije se najbolje knjige mogu očekivati tek u budućnosti. Spomenut ćemo samo neka od imena: Krajina, Buklijaš, Žagar, Katunarić, Burazer, Krmpotić, Ganza, Žitnik, Dedić, Paljetak, Župančić...

Nagrada Josip Sever dodjeljuje se jednom godišnje za neobjavljenu knjigu pjesama etabliranim imenima hrvatskog pjesništva. Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Josipa Severa;
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (sto primjeraka gratis dobiva autor / ica);
- novčanog iznosa od pet tisuća kuna.

Nagrada Ružica Orešković dodjeljuje se jednom godišnje za neobjavljenu knjigu pjesama neafirmiranim imenima hrvatskog pjesništva. Nagrada se sastoji od:
- brončane plakete s likom Ružice Orešković;
- tiskanja knjige u biblioteci Jutra poezije (sto primjeraka gratis dobiva autor / ica);
- novčanog iznosa od dvije tisuće i petsto kuna.

Na natječaje se šalje cjelovit, neobjavljen pjesnički rukopis (s kratkom biografijom) napisan na hrvatskom jeziku i otipkan na pisaćem stroju ili PC-u u tri primjerka. Rukopisi se ne vraćaju.

Prijavu poslati na:
mail: jutropoezije@gmail.com
ili osobno predati Kemalu Mujičiću – Artnamu (uredniku biblioteke) na jednoj od subotnjih tribina Jutra poezije u Tklačićevoj 74, caffe bar Baza!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu