Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ja sam...

Large pi2018 exhibition call small 03
Četvrtak
25.01.2018.
Udruga Kreativni Krk poziva fotografe, vizualne umjetnike, pisce i spoken word umjetnike da se prijave za sudjelovanje na žiriranoj grupnoj izložbi koja će se održati u sklopu festivala Prvomajski inkubator od 27.travnja do 15. svibnja 2018.g. u galeriji Decumanus u gradu Krku.
Festival je prvenstveno proslava Praznika rada, ali služi i kao platforma za kritički osvrt na stanje u gospodarstvu i tržištu rada. Za Prvomajski Inkubator 2018. g. odabrana je tema Ja sam... / I am... koja već tradicionalno govori o radu, ali je ovaj put osobnijeg karaktera. Festival se odmiče od općih, globalnih tema i fenomena, a okreće se samom umjetniku-radniku. U fokusu je sada individua na tržištu rada, pojedinac kao dio kolektiva i sistema. 
Ovaj natječaj je poziv umjetnicima da kroz umjetnički rad u bilo kojem mediju, dovrše rečenicu "Ja sam..."/ "I am..." i definiraju predodžbu o sebi, da predstave što ih karakterizira i određuje. 
Ako prijavljujete književni rad (poezija, kratke priče, spoken word…), uvjeti su:
  • autori trebaju poslati e-mailom ili WeTransfer servisom natipkani rad u PDF formatu (do maksimalno 3 kartice teksta), te audio ili video snimku sebe dok ga izgovaraju (video snimka mora biti u .mov ili .avi formatu; audio snimka u mp3 formatu, 320 kbps). Naziv datoteka mora biti spremljen po shemi: Prezime_Ime_Naziv rada_Godina.
  • naziv, godinu i kratki opis/koncept prijavljenog rada (do pola kartice teksta)
  • životopis autora (do pola kartice teksta, e-mail i broj telefona)
  • link na web stranicu autora, profil na društvenoj mreži i sl.
Svaki autor može prijaviti do maksimalno 3 uratka. Prijave se šalju na adresu art@kreativnikrk.com s naznakom „Za izložbu", te moraju stići zaključno s 9.3.2018. do 23:59 sati.
U odabiru radova sudjelovat će Maria Elena Brusić (prof. filozofije i engleskog jezika i književnosti), Igor Gržetić (povjesničar umjetnosti, grafički dizajner i audio-vizualni umjetnik), Bruna Justinić (magistar povijesti umjetnosti – suvremena umjetnost / fotografija) i Lucija Štefančić (magistra restauriranja i konzerviranja umjetnina – slikar)
Popis odabranih radova bit će objavljen do 25.3. na web stranici i Facebook stranici Udruge.
Odabrani radovi bit će izloženi od 27. travnja do 15. svibnja 2018.g. u galeriji Decumanus u gradu Krku te virtualno na Facebook stranici Udruge Kreativni Krk.
Za sva dodatna pitanja slobodno se javiti na art@kreativnikrk.com

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu