Page arrow

Intertekstualnost, intermedijalnost...

Large borders2 a.dombrowski: Borders (Flickr)
Srijeda
28.02.2018.
Uredništvo časopisa Jat poziva sve studente na slanje svojih radova za objavu u časopisu studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Temat četvrtog broja Jata je Intertekstualnost, intermedijalnost, interdisciplinarnost. Dobrodošli su radovi koji tematiziraju različita područja premrežavanja u hrvatskoj i svjetskoj književnosti. Digitalno doba otvara brojne mogućnosti. Kako ono intervenira u tekst, u film i kazalište, ali i u širu kulturnu sferu? Koje su mogućnosti književnosti i umjetnosti danas kada je sve već rečeno, napisano i učinjeno?
Uredništvo poziva radove koji zadiru u problematiku teksta i jezika, ispituju granice književnosti i otvaraju prostor interdisciplinarnoj suradnji različitih književnih i lingvističkih disciplina, primjerice stilistike, književne teorije i povijesti, tekstne lingvistike, gramatike roda itd. Također se potiču teorijski osvrti na probleme identiteta i njegove jezične uvjetovanosti, desubjektivizacije, zamora materijalom i potrage za novim žanrovskim i formalnim rješenjima. Kamo nas vodi preispitivanje i slabljenje granica unutar različitih znanstvenih područja, njihovo pretapanje i jezični eksperimenti proizašli iz takvih doticaja?
Smjernice su ilustrativne, ali nikako ograničavajuće. Dobrodošle su sve ideje i varijacije na ove otvorene i aktualne teme.
Dio časopisa bit će posvećen i književno-umjetničkoj produkciji (kraća proza i poezija), ali i recenzijama. 
Radovi se mogu poslati do 1.5.2018. na elektroničku adresu casopis.jat@gmail.com. Na navedenu adresu moguće se obratiti s pitanjima ili radi uspostavljanja suradnje. Upute o načinu citiranja i navođenja literature dostupne su na stranici časopisa.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu