Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Ferićeva radionica : Upisi u tijeku

Large drach i skrabica 035
Srijeda
29.11.2017.
I nama je pomalo nevjerojatno, ali istina je, ovo će biti trinaesto izdanje takozvane Ferićeve radionice.  

No nećemo sad o našoj maloj kombinatskoj baštini, evo radije praktičnih informacija.

Radionica pisanja proze traje dva i pol mjeseca, od sredine siječnja do kraja ožujka. U tom vremenskom razdoblju Zoran Ferić i polaznici/e sastaju se jednom tjedno, srijedom u večernjim satima. Na ovim se sastancima čitaju zadaće, međusobno se komentiraju, daje se podrška i ohrabrenje, padne i poneka kritika (nikoga dosad još nije ubila, dapače), ventiliraju se frustracije, smije se, jada, tješi.

Nadalje, organizirat će se i susreti sa četvoro književnika/ca i/ili urednika/ca koji će vam pojasniti što da i što ne kad počnete razmišljati o objavljivanju svojih uradaka, ponudit će pokoju edukativnu priču iz spisateljskog ili uredničkog života i omogućiti da, nadajmo se, izbjegnete barem poneku početničku grešku. Cijeli će proces kulminirati javnim događanjem na kojem će polaznici/e radionice pročitati svoje priče u klubu Booksa. Te će priče potom i biti objavljene na našem portalu u rubrici Zadaćnice.
Pa ako to dosad nije jasno samo po sebi, stavit ćemo crno na bijelo - cilj je radionice osobama koje pišu pomoći da drugačije sagledaju što rade, da izbruse svoje spisateljske vještine, 'popeglaju' gdje su slabe te da se nauče kritički odnositi kako prema vlastitom, tako i prema tekstovima koje će napisati i s drugima podijeliti ostale polaznice i polaznici radionice. Školarina je 500 kuna za studente/ice, umirovljenike/ce i nezaposlene i 700 kuna za zaposlene osobe.

Budući da je broj mjesta ograničen jer se ne može kvalitetno raditi s velikim brojem osoba, potrebno je poslati prijavu (kratku biografiju i vlastiti prozni tekst ne duži od pet kartica) na adresu booksa{at}booksa.hr najkasnije do petka, 15. prosinca s naznakom "Za radionicu kreativnog pisanja". Na istu se adresu možete obratiti ako imate pitanja vezanih uz radionicu.
Nemojte se premišljati, nemate što čekati, prijavite se!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu