Četvrtak
17.08.2017.

Feminizam i kultura straha
Extra_large_zagorka
Malleus Maleficarum (Wikipedia)
A+ A-
Centar za ženske studije u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje Poziv za sudjelovanje na znanstveno-književnom skupu s međunarodnim sudjelovanjem Feminizam i kultura straha koji će se održati u sklopu Dana Marije Jurić Zagorke 24. i 25. studenog 2017. u Zagrebu, u prostorijama Centra za ženske studije / Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, na Dolcu 8.
 
Pozivaju se istraživačice i istraživači iz područja političkih znanosti, povijesti, filozofije, znanosti o književnosti, kulturalnih studija, edukacijskih znanosti, sociologije, lingvistike, medija, komunikacija i novinarstva, antropologije, etnologije, kao i svi drugi koji žele doprinijeti raspravi i pokušaju da se bolje razumije dinamika straha koja transformira naš politički i širi kulturni prostor.  
 
Prihvatit će se izlaganja na hrvatskom i engleskom jeziku.
 
Sažetak izlaganja (između 150 i 300 riječi) s kraćim životopisom treba poslati do 15. rujna 2017. na e-mail adresu: zagorka@zenstud.hr. 
 
Kotizacija za autorice i autore radova iznosi 150 kn. Kotizacija uključuje sudjelovanje na konferenciji, konferencijske materijale, osvježenje, ručak i potvrdu o sudjelovanju na skupu.
 
Studenti/ce postdiplomskih studija, nezaposleni/e i sudionici/bez izlaganja ne plaćaju kotizaciju.

Više detalja o temi konferencije i samoj konferenciji može se pronaći na web stranici Centra za ženske studije.
POVRATAK NA VRH STRANICE