Page arrow

CeKaPe-ova vikend radionica za ljeto 2012

Large otpis zg
Utorak
19.06.2012.

Voditelji Staša Aras i Želimir Periš u 20 školskih sati vikend radionice, razotkrit će vam svijet proznih tehnika uobličen kroz obradu mitoloških predložaka.

Iz opisa radionice:

Cilj vikend radionice je intenzivno i fokusirano bavljenje epskim tehnikama, osvještavanje integracije i funkcioniranje istih u raznim vrstama umjetničkih proznih tekstova.

Obradit će se opis, dijalog, pripovijedanje, monolog, izricanje misli, improvizacija i pokretanje vlastitih priča kroz intenzivno fokusiranje na izraz.

Radionica je zamišljena kroz kombinaciju nezahtjevnih predavanja voditelja radionice, čitanja primjera, pisanja vlastitih kratkih tekstova te integracije osviještenog u sadržaj nekog mitološkog predloška.

U trajanju od dva dana polaznici će se pozabaviti vlastitim umjetničkim izričajem na razini prvenstveno izraza, a priče i likove posudit će iz povijesno mitoloških općih mjesta i predložaka. Na taj način oživjet će se i pokrenuti opće scene iz kulturnog naslijeđa što će otvoriti zanimljiv prostor za propitivanje vlastitih sklonosti i tumačenja karaktera.

U sklopu radionice analizirat će se i primjeri Saramaga, Sorokina, Baricca, Murakamija.

Radionica će se održati u posljednjem vikendu lipnja, sa radnim satima raspoređenim kroz vikend (petak popodne, subota ujutro i popodne, nedjelja ujutro) u prostoru CeKaPe-a, Amruševa 10. Zainteresirani se mogu prijaviti putem OnLine prijave za radionicu: “OtPis radionica proze (vikend radionica)”.

Cijena radionice: 600,00 kn
Trajanje:  20 školskih sati

Raspored:
petak: 18.00 do 22.00
subota: 10.00 do 17.00
nedjelja: 10.00 do 14.00

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage brac 04.12.2016.

Tvoje tijelo - moja kuća

Debitantska zbirka poezije 'Plovna mjesta' Sanje Baković nepretenciozna je, promišljena i dobro uklopljena u suvremena strujanja.

Piše: Mateja Jurčević

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu