Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

'Unpack the Arts' u Zagrebu

Large oldness photo by manuel angelini
Utorak
04.11.2014.
Unpack the Arts, program kulturnih rezidencija za novinare i kritičare, zahvaljujući kojem je na europske festivale suvremenog cirkusa u Danskoj, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj, Nizozemskoj i Velikoj Britaniji otputovalo čak 14 hrvatskih medijskih djelatnika, sljedećeg se tjedna ponovno vraća u Zagreb! 
Na radionici koja će se 10. i 11. studenoga održati u Cirkuskom informacijskom centru (Gundulićeva 18) i konferencijskoj dvorani Pogona (Mislavova 11) mogu sudjelovati kritičari, novinari, urednici i teoretičari izvedbe, bez obzira na svoje medijsko iskustvo ili poznavanje suvremene cirkuske umjetnosti. 
Radionice će voditi i moderirati francuski stručnjak za cirkus i kulturne politike Yohann Floch, uz gostovanje hrvatske kritičarke Ive Nerine Sibile. Polaznici će uz dijeljenje iskustva s istima, moći pogledati i dvije predstave te razgovarati s njihovim autorima, ali i zajednički razmišljati o diskursu kojim se pristupa cirkuskoj izvedbi – u fokusu rasprava bit će zagrebačka premijera predstave Oldness (Cirkobalkana, Hrvatska/Srbija/Francuska), te izvedba uspješne Iglice (Mala scena & Triko cirkus teatar, Hrvatska).
Sudjelovanje novinara i kritičara na radionici je besplatno, a prijave se primaju putem e-maila centar@cirkus.hr. Više informacija o projektu možete pročitati na stranici Cirkus.hr
Unpack the Arts organizira Cirkuski informacijski centar (Mala performerska scena), uz podršku Ureda za kulturu Grada Zagreba, Ministarstava kulture i Zaklade Kultura nova. Partneri projekta su i Pogon, Mala scena, te mreža FACE (Fresh Arts Coalition Europe).

foto: Oldness (fotografirao Manuel Angelini)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu