Page arrow

roman@tportal.hr

Large roman
Utorak
16.06.2015.
Osmu godinu zaredom tportal je raspisao natječaj za književnu nagradu roman@tportal.hr, a ona će biti dodijeljena autoru ili autorici najboljeg romana objavljenog u 2014. godini kod izdavača registriranih u Hrvatskoj.

O dobitniku 50 tisuća kuna odlučuje žiri književnih profesionalaca koji čine lanjski dobitnik ove nagrade Kristian Novak, koji predsjeda žirijem, te kritičari, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić. O pobjedniku će se odlučivati u tri kruga, a polufinaliste, njih jedanaest, znat ćemo početkom rujna.
Lani je najboljim proglašen Novakov roman Črna mati zemla u izdanju Algoritma, a nagrade su prethodnih godina dobili Tahir Mujičić, Ivica Đikić, Sibila PetlevskiOlja Savičević Ivančević...
Tportal je pokrenuo književnu nagradu za hrvatski roman 2008. s ciljem vrednovanja autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Ujedno, prvi je to književni natječaj u Hrvatskoj na kojem se bira najbolji domaći roman. Pozivaju se izdavači i pisci da na ovogodišnji natječaj prijave romane izdane u kalendarskoj godini 2014.
Prijave su otvorene do 30. lipnja 2015. Pravila natječaja dostupna su u Pravilniku, a prijava se vrši putem Prijavnice.
Možda će vas zanimati
Urednički komentar
Homepage 12 tportal 09.07.2017.

Tko je izgubio tportalovu nagradu?

Književni djelatnici sudjeluju u širem natjecanju koje ne utječe samo na samopouzdanje, nego i na uvjete egzistencije.

Piše: Luka Ostojić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu