Page arrow

O Kanadi

Large kanada
Srijeda
11.03.2015.
Od 9. do 11. listopada 2015. u Zagrebu će se održati 7. međunarodna konferencija o Kanadi koju održava Central European Association for Canadian Studies. Naziv konferencije je Beyond the 49th Parallel: Canada and the North – Issues and Challenges.
Glavni govornici na konferenciji su profesorica Aritha van Herk (University of Calgary, Kanada) i profesor Daniel Chartier (l'Université du Québec à Montréal, Kanada). Posebni gost je pisac i profesor Mark Anthony Jarman (University of New Brunswick, Kanada) koji je gostovao i u Booksi.
Cilj konferencije je istražiti realne i imaginarne aspekte odnosa između Kanade i 'Sjevera' u području geografije, ekonomije, književnosti, lingvistike, kulture, okoliša itd. Teme mogu (ali ne moraju) biti vezane uz motiv Sjevera u kanadskoj književnosti, odnos 'sjeverne' Kanade i 'južnog' SAD-a, sjever Kanade, aboridžinska naselja u sjevernoj Kanadi, odnos Kanade i Arktika, itd.

Također se prihvaćaju i druga izlaganja vezana uz Kanadu i kanadske studije.

Otvoren je natječaj za izlaganja na konferenciji. Potencijalni izlagači trebaju prijaviti predavanje od 20 minuta. Za prijavu, na francuskom i engleskom jeziku treba poslati sinopsis predavanja (između 150 i 250 riječi), kratki CV (150 riječi), i to putem elektronske prijavnice na stranici konferencije. Prijavnicu treba poslati do 20.3. na mail adresu zagreb2015conference@gmail.com

Popis prihvaćenih izlaganja bit će objavljen do 20.4. Nakon konferencije, pojedina izlaganja bit će objavljena u posebnoj publikaciji koju izdaje organizator.

Više detalja o konferenciji možete pronaći na službenoj web stranici, a pitanja možete postaviti putem mail adrese: zagreb2015conference@gmail.com

foto: CAPL

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu